Belediye Baskani Kollari Sivadi, Dev Kazanlarda Kemik Pisirip Hayvanlari Elleriyle Besledi

Hava sicakliginin sifirin altinda 15 derecelere kadar düstügü Erzurum’da sokak hayvanlari unutulmadi. Kasaplardan toplanan kemikler ve vatandaslardan alinan bayat ekmekler kazanlarda pisirilerek dogaya birakildi.

Belediye Baskani Kollari Sivadi, Dev Kazanlarda Kemik Pisirip Hayvanlari Elleriyle Besledi
Erzurum’da Aziziye Ilçe Belediyesi sokak hayvanlarini ve yaban hayatini soguk havada yalniz birakmadi. Gündüz sifirin altinda 15, gece ise 20 dereceleri bulan soguk havada karin kapladigi arazide yiyecek bulamayan hayvanlar için kazanlar kaynadi. Aziziye ilçesindeki kasaplardan toplanan kemik ve sakatatlar vatandaslardan alinan bayat ekmeklerle birlikte dev kazanlarda pisirilerek karla kapli alanlara birakildi.

Aziziye Belediye Baskani Muhammed Cevdet Orhan ise kazanlarda kendi elleriyle hayvanlar için pisirdigi kemikleri yine kendi elleriyle köpeklere verdi. Konuyla ilgili açiklamalarda bulunan Belediye Baskani Orhan, yaban hayatina destek olmak amaçli kis boyunca faaliyetlerini sürdüreceklerini ifade ederek, “Kis sartlarinin agirlasmasi ve hava sicakliklarinin ciddi anlamda düsmesinden dolayi dogada yasayan hayvanlarimiz besin sikintisi çekmekteler. Bizler belediye olarak yapmis oldugumuz bu çalismada birçok yönü ortaya koyuyoruz. Kasaplarin atik etlerini topladik, vatandasimizin bayat ekmegi israf etmeme hususunda duyarliliklari var onlardan da bayat ekmekleri toparladik. Burada da topladigimiz ürünleri kazanlarda kaynatiyoruz. Besinler pistikten sonra ilçemiz sinirindaki hayvanlar için dogaya birakacagiz” dedi.

Öte yandan yaban hayatina kis mevsiminde destek olmak amaçli yapilan bu faaliyet Aziziye Belediyesi önderliginde kis mevsiminin tamaminda devam edecek.
Kaynak: İHA