Ergan Dagi Kis Sporlari Ve Doga Turizm Merkezi'nde Kayak Heyecani Basladi

Ergan Dagi Kis Sporlari ve Doga Turizm Merkezi'nde kar kalinliginin yeterli seviyeye ulasmasiyla kayak sezonu açildi.

Kente 15 kilometre uzakliktaki Ergan Dagi'nda bulunan ve toplam 17 kilometre uzunlugundaki pistte kayak imkani sunan merkezde kar kalinligi, son yagislarla 50 santimetreye kadar ulasti.

Munzur Daglari'nin eteklerinde yer alan 2 bin 970 rakimli Ergan Dagi Kayak Merkezi, kayak sezonunu vatandaslarin yogun ilgisiyle açti.

Merkez, pist uzunlugu ve kar kalitesi ile Türkiye’deki önemli kayak tesislerinden biri olarak, kayakseverlere gece kayagi yapma imkani da sunuyor.

Sezonun ilk gününde sporcular ve kayakseverler pistin tadini çikardi.

Kayak yapmak için sezon açilisini sabirsizlikla bekledigini belirten kayakseverlerden Mehmet Ates, gazetecilere yaptigi açiklamada, Türkiye'nin en iyi pistlerinden biri olan Ergan Dagi Kayak Merkezi'nde kesintisiz kayak yapmanin heyecanini yasadigini söyledi.

Merkezde snowboard yapan Zafer Küçüksu da yeni sezon açilisi yapilan merkezde çok güzel kar ve kayak pistleri bulundugunu kaydetti.

Yaptigi antrenmanlarla kayak yarismalarina hazirlanan 12 yasindaki Ilayda Reyyan Kosan ise kayak sezonun açilmasindan duydugu memnuniyeti dile getirdi.

Kaynak: AA