Çorum'da Iki Firma Stokçuluk Ve Haksiz Fiyat Artisi Nedeniyle Bakanligi Bildirildi

Çorum'da bir firmanin stokçuluk, bir firmanin da haksiz fiyat artisi yaptigi gerekçesiyle yaptirim uygulanmak üzere Ticaret Bakanligina sikayet edildigi bildirildi.

Valilikten yapilan yazili açiklamada, temel ihtiyaç maddelerindeki fahis fiyat artisi iddialarinin kamuoyuna yansimasi üzerine Il Ticaret Müdürlügünün denetimlerini artirdigi belirtildi.

Bu kapsamda 13-23 Aralik tarihlerindeki denetimlerde haksiz fiyat artisi konusunda 10 firmada 20 farkli temel ihtiyaç maddesi ürünün kontrol edildigi aktarilan açiklamada, 1 firmanin haksiz fiyat artisina gittigi gerekçesiyle yaptirim uygulanmak üzere Ticaret Bakanligina bildirildigi vurgulandi.

Kentte stokçuluk denetimi kapsaminda da 2 firmanin denetlendigini anlatilan açiklamada, "Denetlenen firmalardan biri ile ilgili gerekli degerlendirmenin tamamlanmasi için ilgili belge ve bilgiler, Ticaret Bakanligi bünyesinde olusturulan Haksiz Fiyat Degerlendirme Kuruluna gönderilmistir. Bu firma da stokçuluk yaptigi gerekçesiyle gerekli yaptirim uygulanmak üzere bildirilmistir." ifadesine yer verildi.

Kaynak: AA