BBP Genel Baskani Destici Açiklamasi 'Basin Olmazsa Demokrasi Eksik Kalir'

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Baskani Mustafa Destici, basinin ayni siyasi partiler gibi demokrasinin vazgeçilmez unsurlarindan oldugunu belirterek, “Basin olmazsa demokrasi eksik kalir” dedi.

BBP Genel Baskani Destici Açiklamasi 'Basin Olmazsa Demokrasi Eksik Kalir'
Partisinin il binasinin açilisi, bir dizi ziyaret ve toplanti için İçel’e gelen BBP Genel Baskani Mustafa Destici gazetecilerle bulustu. İçel Gazeteciler Cemiyeti’ni (MGC) ziyaret eden Destici’yi MGC Baskani Rüstem Kaya Tepe ve Yönetim Kurulu üyeleri karsiladi. Basinin ayni siyasi partiler gibi demokrasinin vazgeçilmez unsurlarindan oldugunu dile getiren Destici, “Basin olmazsa demokrasi olmaz, eksik kalir” diyerek, basinin görevini ifa edebilmesi için her türlü kolayligin saglanmasi, her türlü destegin verilmesi gerektigini vurguladi.

Sektörün sorunlarina vakif oldugunu belirten Destici, basin kuruluslarinin tasarruf tedbirlerinden de muaf tutulmasi gerektigi ifade etti.

Basinin yasadigi sorunlarla ilgili çalisma yürüttüklerini dile getiren Destici, “Yereldeki medya kuruluslarinin büyük zorluklarla ayakta durmaya çalistiklarini görüyoruz ve burada da büyük bir fedakarlik yapiyorlar. Televizyondan bahsedecek olursak daha önce Anadolu’da 100’den fazla yerel televizyon varken, bugün uydudan yayin yapan TV sayisi 45’e düsmüs vaziyette. Bunun en önemli sebebinin yüksek uydu frekans bedelleri oldugunu görüyoruz. Asagi yukari bunun maliyeti aylik 10 bin dolar gibi bir rakama tekabül ediyor. Öte yandan Basin Ilan Kurumunun gazetelere verdigi bir destek var. Bu destegin bir benzeri televizyonlara da verilebilir diye düsünüyoruz. Yerel gazeteler, belediyelerden, resmi kuruluslardan aldiklari ilanlarla ayakta kalmaya çalisiyorlar. Son olarak çikan tasarruf genelgesi sebebiyle gazete kuruluslari bundan zarar gördü. Bu tasarruf genelgelerinden basinin muaf tutulmasi gerektigini düsünüyoruz. Radyolarla ilgili mesele de gündemimizde. Tüm bu sorunlar ile ilgili çalismalar yaptik, bir teklif hazirladik, Mecliste grup baskan vekilleriyle, milletvekilleriyle, hükümetle de paylastik. Konunun takipçisi olacagiz” ifadelerini kullandi.

Görevini yapan basin mensuplarina uygulanan her türlü siddeti kinadiklarini da dile getiren Destici, basina desteklerinin sürecegini kaydederek, “Medya olmasa biz vatandasimiza nasil ulasacagiz, derdimizi nasil anlatacagiz, kendimizi nasil ifade edecegiz? Bunun için sizler bizler için vazgeçilmezsiniz, çok kiymetlisiniz. Dile getirdiginiz her probleme vakifiz ve takipçisiyiz. Büyük Birlik Partisi olarak nasil ki siz bizim sesimiz oluyorsaniz, biz de Mecliste sizin sesiniz, solugunuz olacagiz” seklinde konustu.

Kaynak: İHA