Sokak Hayvanlarini Beslemek Için 6 Araç Degistirip 120 Kilometre Yol Katediyor

Haftanin 3 günü Samsun'un Atakum ilçesinden Kavak ilçesine gidip geri dönen hayvansever Gül Istanbullu: 'Sokak hayvanlarini beslemek için bu zorlugu seviyorum. Çünkü onlar bize Allah'in bir emanetidir'

ILYAS GÜN - Samsun'un Atakum ilçesinde yasayan Gül Istanbullu, haftanin 3 günü 120 kilometre yol katederek Kavak ilçesindeki sokak hayvanlarini besliyor.

Kavak Organize Sanayi Bölgesinin yanindaki ormanlik alana sokak hayvanlari için 2 yil kadar önce 30 barinak yaptiran Gül Istanbullu, buradaki hayvanlari beslemek için de her hafta 3 gün yola düsüyor.

Evinde hazirladigi yiyecek ve mamalari sokak hayvanlarina ulastirmak için sabah erkenden kalkip önce minibüsle otogara giden Istanbullu, buradan da baska bir araçla Kavak'a ulasiyor.

Barinaklarin bulundugu alana gitmek için taksi tutan Istanbullu, böylece 3 araç degistirip 60 kilometre katedip burada bulunan 100 civarindaki sokak hayvanini besliyor.

Hayvanlari besledikten sonra baska bir taksi ile ilçe merkezine, buradan da Atakum'a dönen Istanbullu, böylece haftanin 3 günü 6 araç degistirip 120 kilometre yol yapiyor.

Gül Istanbullu, AA muhabirine, sokak hayvanlarini beslemeye gitmeden bir gün önce evde hazirlik yaptigini söyledi.

Evde sosisli makarna pisirdigini belirten Istanbullu, araci olmadigi için yemek toplayamadigini dile getirdi.

Imkanlari bu kadar oldugu için haftanin 3 günü hayvanlari besledigini anlatan Istanbullu, "Mama ve diger yiyecekleri 3 araç degistirerek 120 kilometre tasimak zor ama ben sokak hayvanlarini beslemek için bu zorlugu seviyorum. Çünkü onlar bize Allah'in bir emanetidir." dedi.

Sadece ulasim konusunda araç destegine ihtiyaç duydugunu belirten Istanbullu, "Belediyelerimizden herhangi bir talepte bulunmuyorum. Sadece hayvanlari beslemek için barinagin oldugu yere kadar ulasim destegi istiyorum. Insanlarimizin mahallerinde 3-5 köpege veya kediye bakmasi lazim. Onlar bizim sokaklarimizdaki misafirlerimiz." ifadelerini kullandi.

Istanbullu, her seferinde 30 paket makarna pisirdigini dile getirerek, sunlari kaydetti:

"Emekli oldugum için mama almam çok zor ama alan arkadaslarimiz var. Az da olsa hayvanlari beslemeye çalisiyoruz. Kavak ilçesine gidip gelmenin sadece 1 günlük yol maliyeti 100 lira, onun için ben tek basima bu kadar yapabiliyorum. Imkanlarimiz kisitli olmasa hepsini beslemek isterim. Özellikle küçük ilçelerde sokak hayvanlarinin beslenme ihtiyaci oldugunu vatandaslara göstermek için farkindalik olusturmak zorundayiz."

Kaynak: AA