NATO'dan Rusya'ya Açiklamasi 'Diyalog Var Taviz Yok'

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg’ten Ukrayna sinirindaki askeri yiginak iddialari ile gerginlesen NATO-Rusya iliskilerinde siyasi diyalog çabalarina destek mesaji vererek, “Rusya ile siyasi diyaloga evet, ama temel ilkelerimizden tavize hayir” dedi.

NATO'dan Rusya'ya Açiklamasi 'Diyalog Var Taviz Yok'


NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg son yayinladigi resmi Noel ve yeni yil mesajlarinda birlik ve beraberlik mesaji vermesinin ardindan uluslararasi basin organlarinda da Rusya konusundaki görüslerini paylasti. Stoltenberg Rusya’nin Ukrayna sinirinda ciddi bir askeri yiginak yaptigini ve güvenli bir yilsonu tatili geçirmek için uyanik olunmasi gerektigini aktardi.

Rusya’nin geçmiste saldirgan bir tavir içinde oldugunu ancak bugün dogrudan hiçbir NATO müttefikini dogrudan tehdit etmedigini, ancak Ukrayna sinirindaki politikasinin belirsizlikler getirdigini bildirdi. Buna ragmen Rusya ile gerginligin azalmasini istediklerini bildiren Stoltenberg, NATO’nun temel prensiplerinden ise taviz verilmesinin söz konusu olmadigini vurguladi.

Stoltenberg, Blinken ile görüstü

Stoltenberg ayrica, ABD Disisleri Bakani Antony Blinken ile görüstü. ABD Disisleri Bakanligi tarafindan yapilan açiklamada, “NATO’nun Rusya’ya çift yönlü yaklasimini tartisildi ve ittifakin müttefikleri savunma ve korunmak için birlik halinde dururken Rusya ile anlamli diyaloga hazir oldugunu kaydetti" ifadelerine yer verildi.

Kaynak: İHA