Çorum Valisi Çiftçi'den 'Küresel Ögretmen Ödülü' Kazanan Kodaz'a Basari Belgesi

Çorum'da Bilge Kagan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ögretmeni Keziban Kodaz, aldigi 50'den fazla uzmanlik ve kisisel gelisim sertifikasinin yani sira 34 meslek dersi için müfredat hazirlamasi, 5 ders kitabi yazmasi sayesinde "Küresel Ögretmen Ödülleri" (Global Teacher Awards) yarismasinda ilk 100'e girmesinden dolayi Çorum Valisi Mustafa Çiftçi tarafindan basari belgesiyle ödüllendirildi.

Kodaz, ögrencilerine mesleki bilgi ve birikimlerini aktarmanin yani sira yurt genelindeki mesleki ve teknik Anadolu liselerinde okutulmak üzere "Mesleki Matematik", "Genel Muhasebe", "Tek Düzen Muhasebe Sistemi", "Bilgisayarli Muhasebe" ve "Finansal Okuryazarlik" adiyla 5 ders kitabinin hazirlanmasinda yazar ve alan uzmani olarak görev aldi.

Türkiye'de ilk kez okutulacak "finansal okuryazarlik" dersinin egitim programini da tasarlayan Kodaz, çesitli kurumlarda iletisim, beden dili, sahne hakimiyeti, sinav kaygisi, öfke yönetimi, finansal okuryazarlik, kurum içi iletisim, etkili sunum teknikleri, stres ve çatisma yönetimi ve egitim koçlugu gibi konularda 3 bine yakin kisiye egitim verdi.

TÜBITAK ve Avrupa Birliginin hibe programlariyla çok sayida uluslararasi projeye imza atan Kodaz, çalisma azmi ve basarilari nedeniyle 2018'de Milli Egitim Bakanliginca "81 Il 81 Iyi Örnek" programinda "yilin ögretmeni" olarak Çorum'u temsil etti.

Kodaz, projelerini Ingilizceye çevirerek basvurdugu, Hindistan merkezli AKS Education tarafindan organize edilen, 110 ülkeden binlerce egitimcinin katildigi "Küresel Ögretmen Ödülleri" (Global Teacher Awards) yarismasinda dünyadaki ilk 100 ögretmen arasina girdi.

Valilikten yapilan açiklamaya göre Çiftçi, Kodaz'i makamina davet ederek çalismalari hakkinda bilgi aldi.

Çiftçi, daha sonra Kodaz'a basari belgesini takdim etti.

Kaynak: AA