Izmir Açiklarinda Denize Atilan Ve Türk Kara Sularina Itilen 137 Düzensiz Göçmen Kurtarildi

Izmir'in Çesme ve Dikili ilçeleri açiklarinda, Yunanistan unsurlarinca denize atilan ve Türk kara sularina geri itilen 137 düzensiz göçmen kurtarildi.

Sahil Güvenlik Komutanliginin internet sitesinde yer alan açiklamaya göre, 20 Aralik'ta Çesme ilçesi Karaada kuzeyinde düzensiz göçmen oldugu bilgisi üzerine bölgeye Sahil Güvenlik botu sevk edildi. Ekipler, Yunanistan unsurlarinca denize atilan ve kendi imkanlariyla yüzerek karaya çikan 5 düzensiz göçmeni ada üzerinden kurtardi.

Çesme ilçesi açiklarinda, Yunanistan unsurlarinca Türk kara sularina geri itilen lastik bot içerisindeki 38 ile hareketli lastik bottaki 29 düzensiz göçmen de karaya çikarildi.

Dikili ilçesi açiklarinda Sahil Güvenlik mobil radari tarafindan lastik bot içerisinde bir grup düzensiz göçmen oldugunun tespit edildi. Görevlendirilen Sahil Güvenlik botuyla lastik bot içerisindeki 30 ile yine Dikili açiklarinda hareketli fiber teknedeki 9 düzensiz göçmen yakalandi.

Dikili açiklarinda, Yunanistan unsurlarinca Türk kara sularina geri itilen lastik bottaki 26 düzensiz göçmen kurtarildi.

Düzensiz göçmenler, islemlerin ardindan Il Göç Idaresi Müdürlügüne teslim edildi.

Kaynak: AA