Havza'da Zeka Gelistirici Ahsap Akil Ve Strateji Oyunlari El Sanatlari Sergisi Açildi

Havza Belediyesi tarafindan "2. Zeka Gelistirici Ahsap Akil ve Strateji Oyunlari El Sanatlari Sergisi" açildi.

Havza Belediyesi tarafindan Ilçe Milli Egitim Müdürlügü isbirligi ile Makbule Yusuf Ölçer Yatili Bölge Ortaokulu Spor Salonu'nda düzenlenen serginin açilisi Belediye Baskani Sebahattin Özdemir ve Havza Milli Egitim Müdürü Ugur Saglam ile çocuklar tarafindan kesilen kurdele ile gerçeklestirildi.

Özdemir, sosyal, kültürel, egitsel her türlü etkinlige önem ve destek verdiklerini belirterek, "Bugün hem saglikli hem de egitici ahsap oyunlarini çocuklarimizla bulusturan sergimizi açtik. Zeka oyunlari çocuklara çabuk karar verme, sonraki asamalari düsünme ve öngörme, ihtimalleri hesaplamada mantigini etkili ve yetkin bir sekilde kullanma yetenegini kazandirmasi bakimindan çok önemli. Bu oyunlar çocuklarin yalnizca yeteneklerini gelistirmekle kalmaz, kötü aliskanliklar edinmelerine de engel olur." dedi.

Çocuklar yönelik yapilan faaliyetlerde Ilçe Milli Egitim Müdürlügü ile ortak hareket edildigini belirten Özdemir, "Sosyal belediyecilik anlayisi kapsaminda açilan sergimizin bir diger amaci dijital bagimlilikla mücadeleye destek olmak ve çocuklarimizi tablet, telefon ve bilgisayarlardan uzak tutmak. Emegi geçen herkese tesekkür ediyorum." diye konustu.

Katilimcilara ahsap oyun materyallerinden hediye eden Baskan Özdemir, oyunlar hakkinda bilgiler alarak oyun oynadi.

Açilisa, Havza Belediyesi Halkla Iliskiler Müdürü Zeki Kurt, Milli Egitim Sube Müdürü Hakan Erhan, ögretmenler ve ögrenciler katildi.

Sergi, 22 Aralik'a kadar 09.00 ile 17.30 saatleri arasinda görülebilir.

Kaynak: AA