Ladik Akdag Kayak Merkezi'nde Kurtarma Tatbikati Yapildi

Tatbikatta senaryo geregi teknik ariza sebebiyle telesiyejde mahsur kalanlar kurtarildi.

Samsun'un Ladik ilçesinde bulunan Akdag Kis Sporlari ve Kayak Merkezi'nde Büyüksehir Belediyesi Itfaiye Dairesi Baskanligi ve ilgili kurumlarca kurtarma tatbikati gerçeklestirildi.

Büyüksehir Belediyesinden yapilan yazili açiklamaya göre, kis turizminde Türkiye'nin önemli adreslerinden biri olan 1900 rakimli Akdag Kis Sporlari ve Kayak Merkezi her yil binlerce kayakseveri agirliyor.

Dagcilik, çim kayagi, kizak, ATV safari, yamaç parasütü gibi çok sayida sportif avantaj saglayan, yayla senlikleriyle de ilgi çeken Ladik Akdag Kayak Merkezi Samsun'a 80, ilçeye 7 kilometre uzakliktaki bulunuyor. Merkeze en çok ilgiyi ise Amasya, Çorum, Tokat, Sinop ve Ordu gibi çevre iller gösteriyor.

Konaklama imkani ve kafeteryalariyla doga fotografçilari ve adrenalin tutkunlarinin bulusma noktasi haline gelen Akdag'daki yogunluk ise her geçen gün artiyor. En büyügü 1675 metre uzunlugunda 6 piste sahip kayak merkezinde 1500 metre uzunlugunda telesiyej bulunuyor. 16 direk ve 84 sandalyeli telesiyej ile zirveye 10 dakikada ulasabilenler, doyumsuz manzaranin keyfini çikariyor.

Ziyaretçilerin telesiyejde mahsur kalmamasi için Ladik Kaymakamliginin talebi üzerine kurtarma tatbikati yapildi.

Samsun Valiligi ile Büyüksehir Belediyesi is birligiyle gerçeklestirilen tatbikata, Itfaiye Dairesi Baskanligindan 6, Afet ve Acil Durum Yönetimi Baskanligindan (AFAD) 8, Il Saglik Müdürlügünün UMKE ekibinden 4, 112 ekibinden 3, Türk Telekom Bölge Müdürlügü Arama Kurtarma Ekibinden (TAKE) 7 ve Akdag Kayak ve Turizm Isletme Müdürlügünden 6 olmak üzere toplamda 34 uzman personel katildi.

Tatbikatta senaryo geregi teknik ariza sebebiyle telesiyejde iki kisinin mahsur kaldigi bilgisi üzerine, arama kurtarma ekipleri bölgeye sevk edildi. Kisa sürede olay yerine varan ekipler, güvenlik önlemi alarak telesiyeje çikti. Güvenli sekilde asagi indirilenler, kar motorlariyla tesise getirildi.

Samsun Büyüksehir Belediyesi Itfaiye Dairesi Baskani Riza Zengin, kurtarma tatbikatina katilan tüm kurumlara ve personele tesekkür etti.

Kaynak: AA