Seferlerine Ara Verilen 'Turistik Dogu Ekspresi' Kars'tan Ilk Seferine Ugurlandi

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salginiyla mücadele tedbirleri kapsaminda ara verilen seferlerine yeniden baslanan "Turistik Dogu Ekspresi" Kars'tan ilk seferine ugurlandi.

Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryollari Tasimacilik A.S'nin Kovid-19 önlemleri çerçevesinde ara verdigi seferlerine yeniden baslayarak Ankara Gari'ndan yola çikan "Turistik Dogu Ekspresi" treni, Erzincan ve Erzurum'dan sonra Kars'a ulasti.

Kars Tren Gari'ndan bugün yolcularini alan Turistik Dogu Ekspresi, saat 22.20'de Kars'tan Ankara'ya hareket etti.

Kültür ve Turizm Il Müdürü Hayrettin Çetin, Kars Turizm Birligi Baskani Halit Özer ve bazi turizmciler kentten giden ilk treni ugurladi.

Özer, gazetecilere yaptigi açiklamada, treni dün karsiladiklarini animsatarak, "Ankara'dan dün Kars'a ulasan treni esnaf, vatandaslar, oda baskanlari hep birlikte coskuyla karsiladik. Bugün de Kars'tan Ankara'ya treni ugurladik. Bu Kars ve bölge için onur kaynagi, hakli gururu hep birlikte yasiyoruz." dedi.

Yolculardan Tugçe Arslan da Kars gezisinin ardindan trenle Ankara'ya döndüklerini ifade ederek, "Turistik Dogu Ekspresi'nde yer bulan sansli kisilerdeniz, keyifli olacagini düsünüyorum. Pazartesi kizimin dogum günü isiklar getirdik, pasta siparis ettik, dogum gününü trende kutlayacagimiz için heyecanli ve mutluyum." diye konustu.

Istanbul'dan Kars'a gelen Sefa Özçelik ise Dogu Anadolu'yu gezmek için yola çiktiklarini dile getirerek, "Kars'tan baslayan Turistik Dogu Ekspresi ile Ankara'ya gidecegiz. Uzun süredir bu seferleri bekliyorduk ilk seferde bulunmak bize nasip oldu merakla bekliyoruz." ifadelerini kullandi.

Kaynak: AA