Iki Adet P-72 Deniz Karakol Uçagi Deniz Kuvvetleri Komutanligina Teslim Edildi

Cumhurbaskanligi Savunma Sanayii Baskani Ismail Demir, iki adet P-72 Deniz Karakol Uçagi'nin Deniz Kuvvetleri Komutanligina (DzKK) teslim edildigini bildirdi.

Demir, Twitter hesabindan, teslim edilen Deniz Karakol Uçagi'na iliskin yaptigi paylasimda sunlari kaydetti:

"Mavi Vatanimizin çelik kanatli bekçilerine yenilerini ekledik. Meltem-3 Projesi kapsaminda iki adet P-72 Deniz Karakol Uçagimizi daha DzKK'ya teslim ettik. DzKK’nin stratejik unsuru olarak hizmet eden Deniz Karakol uçaklarimiz, ülkemizin gökyüzündeki gücüne güç katiyor."

- Iki P-72 Deniz Karakol Uçagi daha donanmanin hizmetine girecek

Cumhurbaskanligi Savunma Sanayii Baskanligi tarafindan yürütülen proje kapsaminda bugün tamamlanan kabullerle iki P-72 Deniz Karakol Uçagi daha donanmanin hizmetine girmis olacak.

10 Aralik 2020'de gerçeklesen ilk Deniz Karakol Uçagi'nin teslimatini takiben bu yil içinde ilave 3 Deniz Karakol Uçagi ile bir Deniz Genel Maksat Uçagi'nin DzKK'ye teslimati gerçeklestirildi.

Böylece Donanmanin hizmetine giren ve Mavi Vatanin kontrolü ve korunmasi için önemli bir kuvvet çarpani olan P-72 Deniz Karakol uçaklarinin sayisi 4'e ulasti.

Baskanlik tarafindan yürütülen Meltem Projesi kapsaminda ana yüklenici Italyan Leonardo firmasi, savunma sanayii firmalari TUSAS, ASELSAN, HAVELSAN ve MILSOFT??????? firmalari alt yüklenici olarak görev aliyor.

Meltem Projesi kapsaminda son iki uçak teslimatinin 2022 içinde tamamlanmasi planlaniyor. Bu teslimatlarla Türkiye'nin kita sahanligi ve ulusal çikarlarinin bulundugu sularda Türk Silahli Kuvvetlerinin stratejik unsuru olarak basariyla hizmet eden Deniz Karakol uçaklarinin sayisi 12'ye ulasacak.

Kaynak: AA