Ermenek'te Adliye Çalisanlari Dik Yamaçlara Tohum Serpti

Karaman’in Ermenek ilçesinde adliye çalisanlari hatira ormani için ayrilan arazinin fidan dikilmesi zor olan dik yamaçlarina tohum serpti.

Ermenek'te Adliye Çalisanlari Dik Yamaçlara Tohum Serpti
Adalet Bakanligi ile Tarim ve Orman Bakanligi arasinda agaçlandirma faaliyetlerine yönelik olarak ortak yürütülen Adalet Ormani Projesi kapsaminda Ermenek özelinde 2’ncisi olusturulan Mut yolu üzerinde bulunan 40 bin metrekarelik alanda fidan dikim programi düzenlendi.

Ermenek Adalet Ormaninin dik yamaç olan 20 bin metrekarelik alanina yagmur öncesi Ermenek Denetimli Serbestlik Müdürlük personeli tarafindan yaklasik 5 bin adet Sedir Agaci tohumu serpildi.

Konu ile ilgili açiklamada bulunan Ermenek Denetimli Serbestlik Müdürü Hasan Çini, “Dikim islemi gerçeklesemeyecek, insan ve araçlarin giremeyecegi dik yamaçlarin da yesillendirilmesi için ’Daha Yesil Bir Ermenek’ hedefine dogru yapmis oldugumuz bu tür faaliyetlere devam etmekteyiz. Faaliyetlerimiz kapsaminda her zaman bizlerden desteklerini esirgemeyen Ermenek Cumhuriyet Bassavcisi Harun Ünlüsoy’a, Ermenek Orman Isletme Müdürü Hakan Deniz’e ve yükümlülerin izinli oldugu Covid-19 salgin hastaligi sürecinde fedakarca çalisan müdürlük personellerine tesekkür ederim dedi.

Kaynak: İHA