30 Milyon Liralik Yatirim Van'in Saray Ilçesinin Çehresini Degistirdi

Van'in Saray Kaymakami ve Belediye Baskan Vekili Yunus Ataman, kentsel dönüsüm, egitim ve tarim alaninda yaptiklari hizmetlerle toplamda 30 milyon liralik yatirimi ilçeye kazandirdiklarini söyledi.



Saray Kaymakami ve Belediye Baskan Vekili Ataman, yaptigi açiklamada, geçen yil ilçede kapsamli bir kentsel dönüsüm çalismasi baslattiklarini anlatti.

Sanayi sitesi ile metruk yapilarin yerine insa edilen yeni is yerlerinin yakin zamanda hizmete açilacagini belirten Ataman, söyle dedi:

"Türkiye Iran baglanti yolu üzerinde bulunan ve Kapiköy Kara Hudut kapimiza geçislerde ev sahipligi yapan ilçemizin özellikle bu yol üzerindeki yogunluktan istifade edebilmesi amaciyla ilçemizin merkezi basta olmak üzere kapsamli bir çalisma baslattik. Bu çalisma kapsaminda ilçe merkezinde belediyemize ait bulunan ve derme çatma yapida olan, ayni zamanda yaptirdigimiz deprem performans analizlerinde depreme dayaniksiz oldugunu tespit ettigimiz farkli alanlarda ve sayilardaki dükkan ve is yerlerimizi 5 etap halinde planlayarak projelendirdik. Buradaki derme çatma yapilarin yikimlarini gerçeklestirerek etaplar halinde Van mimarisinden de esinlenerek hazirladigimiz yeni projelerimizi hayata geçirmeye basladik. Su anda bu projelerimizin ilk üç etabini tamamladik Önümüzdeki günlerde yapacagimiz kiralama ihaleleriyle bu isyerlerini esnafimiza teslim ederek vatandaslarimizin hizmetine sunacagiz. 4. ve 5 etaplarimizin da projelerini tamamladik. 2022 yili ilkbaharinda insaatlarina baslayarak hizli bir sekilde tamamlamayi hedefliyoruz."

Yapilan çalismalarla ilçenin modern bir çehreye kavustugunu dile getiren Ataman, sunlari kaydetti:

"Ilçemizde daginik halde ve uygun olmayan kosullarda hizmet etmeye çalisan küçük sanayi esnafimiz için Küçük Sanayi Sitesi projesi hazirlayarak Dogu Anadolu Kalkinma Ajansina sunduk. Kabul gören projemizin insaati yüzde 80 oraninda tamamlandi. Insallah 2022 mayis ayi itibariyla bu alanda da esnaflarimiz yeni yerlerinde hizmet vermeye baslayacaklar. Ilçemizin en büyük eksiklerinden biriydi kütüphane. Sene basinda bu alanda gerekli projelendirmeyi yaparak 3 katli, içerinde çocuk kütüphanesi, evde ders çalisma imkani bulunmayan gençlerimiz için ders çalisma odalari, etüt salonlari ve vatandaslarimizin da istifade edebilecegi kitap kafemiz bulunuyor. Ögrencilerimiz basta olmak üzere tüm yas gruplarina göre planlama yaptigimiz bu kütüphanemizin de fiziki yapisini tamamladik. En geç iki ay içinde kütüphanemizi hizmete sunmayi planliyoruz."

Ataman, ilçe merkezinde Van Büyüksehir Belediyesi'ne ait olan ve daha sonra Saray Belediyesi'ne devredilen yaklasik 36 dönümlük Saray Millet Bahçesi'nde 600 metrekare büyüklügünde ve 350 metrekare servis alani bulunan, vatandaslarin ve ilçeden geçmekte olan turistlerin kahvalti yapabilecekleri, yemek yiyebilecekleri ve güzel vakit geçirip sosyallesebilecekleri bir sosyal tesis insa ettiklerini belirterek, söyle devam etti:

"Önümüzdeki günlerde hizmete baslayacak olan sosyal tesisimizin yaninda çocuklar için de bir trafik parki ve çesitli oyun gruplari planlayarak çocuklarimizin da burada harcadiklari zamani daha keyifli ve ögretici bir hale getirmek istiyoruz. Ayrica Gençlik ve Spor Bakanligimizin destekleriyle ve Saray Belediyemizle yapilan protokol çerçevesinde Gençlik Merkezi ve 250 kisilik spor salonu ile iki mahallemize sentetik saha yapimina iliskin ihalemizi de gerçeklestirdik. 2022 yili içinde tamamlanacak bu projelerle gençlerimizin gelisimlerine katki sunacak yeni ve önemli alanlar saglanmis olacak."

Tamamlanan ve devam eden tüm projelerin yaklasik 30 milyon liralik bir yatirima tekabül ettigini ifade eden Ataman, "Insallah 2022 yili sonuna kadar tüm bu çalismalarimizi tamamlayarak ilçemizi arzu ettigimiz seviyeye ulastirmaya çalisacagiz. Ilçemizde hayata geçirdigimiz tüm projelerimizde destek ve tecrübelerini esirgemeyen Van Valimiz Sayin Mehmet Emin Bilmez’e sükranlarimi sunuyor, bu çalismalarda görev alan tüm mesai arkadaslarima tesekkür ediyorum. Tüm projelerimizin ilçemize hayirli olmasini temenni ediyorum." diye konustu.

Kaynak: AA