Van TSO 'Mükemmeliyet Merkezi Projesi'ne Seçilen 21 Odadan Biri Oldu

Van Ticaret ve Sanayi Odasi (TSO), Türkiye Odalar ve Borsalar Birligi (TOBB) öncülügünde "Mükemmeliyet Merkezi"ne dönüstürme projesine seçilen 21 oda ve borsadan biri oldu.



Van TSO'dan yapilan açiklamaya göre, "Saglam KOBI Projesi" kapsaminda Van TSO'nun Mükemmeliyet Merkezi'ne dönüstürülmesi sürecinin baslatilmasi hususunda IDEMA Genel Müdür Yardimcisi Evren Aydogan ve Proje Uzmani Berfu Çopur'un katilimiyla toplanti gerçeklestirildi.

Toplantida, yasal mevzuatlara uygunluk, yetkinlik düzeyleri, üye destek mekanizmalari, yönetisim plani gibi ana basliklarla ilgili degerlendirmeler yapildi.

Van TSO Baskani Necdet Takva, üyeleri için yeni bir dönemin baslayacagini, Van TSO'nun "Mükemmeliyet Merkezi" olarak hizmet verecek olmasinin oda üyelerine önemli degerler katacagini belirtti.

KOBI'lerin afetlere hazirlik, dayaniklilik ve is sürekliligi kapasitelerini destekleyen Saglam KOBI Projesi, TOBB, IDEMA, YBI, Google.org ve Google Türkiye ile yaptigi is birligi kapsaminda KOBI'lere yönelik aktivitelerin tasarlandigini, içeriklerin olusturuldugunu aktaran Takva, sunlari kaydetti:

"Bu kapsamda TOBB önerisiyle ülkemizde 21 oda ve borsa Mükemmeliyet Merkezi olarak seçilmistir. Van TSO’nun gerek A Sinifi Oda statüsünde olmasi gerekse ulusal ve uluslararasi platformlarda yaptigi çalismalar TOBB'nin de dikkatini çekmis ve Van TSO bu önemli projenin bir parçasi olmustur. KOBI'ler basta olmak üzere üyelerimize çok degerli hizmetlerin sunulacagi yeni bir dönemi baslatmis bulunuyoruz. Odamizi bu noktaya tasiyan tüm organlarimiza tesekkür ediyor, sürecin ilimize ve is dünyamiza hayirli olmasini diliyorum."

Van TSO Genel Sekreteri Cengiz Aras ise oda adina önemli bir döneme girdiklerini belirterek, "Proje kapsaminda yer alan 21 odadan biri olmamizi gurur verici bir hak teslimi olarak görüyorum. Odamiz, üyelerine verdigi A Sinifi hizmet standardi, TOBB tarafindan bir kez daha tescillendi. Projenin ilerleyisi ile ilgili bugün ilk toplantimizi gerçeklestirdik. Üyelerimize verecegimiz egitimlerle Saglam KOBI Projesinin ve Saglam KOBI haritasinin ne oldugunu anlatacagiz. Üyelerimize yönelik destek mekanizmalari, saha ziyaretleri, özel danismanliklar ve yönetisim hususlari önceligimiz olacak. Ayrica yapilacak isbirligi çalismalari ile üyelerimizin is sürekliligi ve yerel ekonominin desteklenmesi saglanacak. Sürecin ilimiz is dünyasina çok önemli degerler katacagina inaniyoruz. TOBB basta olmak üzere tüm proje taraflarina tesekkür ediyor, hayirli olmasini diliyorum." ifadelerini kullandi.

Kaynak: AA