Bakan Koca Açiklamasi 'Hekimligin Yüceltilmesini, Layik Oldugu Alginin Güçlendirilmesini Amaçliyoruz'

Saglik Bakani Fahrettin Koca, "Hekimligin meslek olarak yüceltilmesini, degerler noktasinda layik oldugu alginin her geçen gün güçlendirilmesini amaçliyoruz." ifadesini kullandi.

Saglik Bakanligindan yapilan açiklamaya göre, Bakan Koca, tip fakültelerinin ögrenci temsilcileriyle Ankara'da bir araya geldi.

Toplantida; ögrencilerin hedefleri, brans tercihleri, mezuniyet sonrasi egitim, hekimlerin özlük haklari, siddet ve malpraktis sorunlari, saglik çalisanlarinin is yükü, tipta uzmanlik sinavi ve devlet hizmet yükümlülügü gibi konular ele alindi. Ögrenciler, üç saat süren toplantida sorun ve taleplerini dile getirdi.

Saglik Bakani Koca, toplantinin açilisinda yaptigi konusmada, hastanin ve hekimin karsilikli olarak kendini güvende hissedecegi bir hizmet ortami saglamayi amaçladiklarini ifade etti.

Tip egitiminin ardindan, firsat esitligi saglanarak adil bir seçimle ve ülkenin ihtiyacina göre dengeli branslasmaya ihtiyaç oldugunu belirten Koca, "Hekimligin meslek olarak yüceltilmesini, degerler noktasinda layik oldugu alginin her geçen gün güçlendirilmesini amaçliyoruz." degerlendirmesinde bulundu.

- "Hekimlerimizin, saglik çalisanlarimizin kiymetini bilmek zorundayiz"

Koca, malpraktis, siddet, çalisma ortamlarinin iyilestirilmesi, yogunluk gibi pek çok sorunun var olduguna isaret ederek, bunlarin saglik çalisanlariyla birlikte bütün halinde çözülmesi için çaba sarf ettiklerini vurguladi.

Bakan Koca, "Ileri ülkelerin gözdesi olan hekimlerimizin, saglik çalisanlarimizin kiymetini biz de bilelim ve bilmek zorundayiz." ifadesini kullandi.

Ardindan ögrencilere, "Bu meslegi tercih etmis olmasaydim diyen var mi?" sorusunu yönelten Koca, ögrencilerden tercihlerinden dolayi mutlu olduklari yanitini aldi.

Koca, "Sorun belli, çözümü de belli. Hep birlikte mücadele ederek bunlari çözecegiz. Tercih dahil olmak üzere saygin bir hekimlik meslegi algisi her geçen gün güçlendirilmeli." degerlendirmesini yapti.

Bakan Koca, daha sonra ögrencilerle hatira fotografi çektirdi.

Kaynak: AA