Palandöken Kayak Merkezi'nde Yerli Ve Yabanci Misafir Yogunlugu

Türkiye'nin önemli kis turizm merkezlerinden Palandöken Kayak Merkezi, haftanin son günü çok sayida yerli ve yabanci ziyaretçiyi agirladi.

Havalimanina 20, kent merkezine ise 4 kilometre uzaklikta bulunmasi dolayisiyla misafirlerine kolay ulasim imkani sunan kayak merkezinde, sezonun ilk haftalarinda yogunluk olustu.

Kar kalinliginin 58 santimetre ölçüldügü merkeze gelen Iran, Somali ve Azerbaycan gibi çok sayida çesitli ülkelerden yabancilarin yani sira yurdun dört bir yanindan yerli turistler, kayak ve snowboard yapmanin keyfini çikardi.

Pazar tatilini merkezde geçirmek isteyen aileler de günesli havada çocuklariyla kizaga binip eglenceli vakit geçirdi.

Somali'den gelen Abdurrahman Serif, AA muhabirine, Palandöken Kayak Merkezi'ni çok begendigini ifade ederek, "Nadiren tatile geliyoruz. Kayak yapmak ilk basta zor ama sonrasinda çok eglenceli oluyor. Palandöken'i herkese tavsiye ederim." dedi.

Irakli Bekir Buro da Palandöken'de güzel günler geçirdiklerini belirtti.

Herkese Erzurum'a gelmeyi tavsiye eden Buro, "Burada, kayak yapmak, dag ve hava çok güzel. Arkadaslara kayak yapmayi ögrettim. Pistler çok iyi ve güvenli, tehlikeli bir alan yok." diye konustu.

Izmir'den gelen tip fakültesi ögrencisi Senay Kaplan da "Arkadaslarla burada çok güzel zaman geçiriyoruz, tek aktivitemiz kayak yapmak. Çok eglenceli, herkese tavsiye ederim. Düse kalka kayak yapmayi ögrendik." ifadesini kullandi.

Hakan Kestioglu ise Rize'den ilk defa kayak için Erzurum'a gelerek sezonu açtiklarini dile getirdi.

Palandöken'de kar kalitesinin yani sira pist ve zeminin de çok güzel oldugunu aktaran Kestioglu, herkesi kayak için Palandöken'e davet etti.

Kaynak: AA