Israil'den BAE'ye Tarihi Ziyaret

Israil Basbakani Naftali Bennett, Birlesik Arap Emirlikleri’ne düzenledigi tarihi ziyaret kapsaminda Abu Dabi’ye geldi.

Israil'den BAE'ye Tarihi Ziyaret
Israil ve Birlesik Arap Emirlikleri (BAE) arasinda diplomatik iliskilerin yeniden kurulmasina karar verilmesinin ardindan ilk defa bir Israil basbakani BAE’yi ziyaret etti. Israil Basbakani Naftali Bennett’i tasiyan uçak, Abu Dabi’deki Kraliyet Havalimani’na indi. Bennett’i BAE Disisleri Bakani Seyh Abdullah bin Zayed karsiladi.

Bennett ziyareti sirasinda Zayed’e hitaben yaptigi konusmasinda, “Sicak konukseverliginizi takdir ediyorum. Bu harika bir karsilama. Bir Israilli liderin buraya ilk resmi ziyaretini gerçeklestirecegim için çok heyecanliyim. Iki ülke arasindaki iliskiyi güçlendirmeyi dört gözle bekliyorum” dedi.

Bennet’in ziyareti kapsaminda, yarin Abu Dabi Veliaht Prensi Seyh Muhammed bin Zayed al-Nahyan ile görüsmesi beklenirken, görüsmede iki ülke arasinda refah ve istikrarin güçlendirilmesine katkida bulunacak ekonomik konular ile iliskilerin derinlestirilmesine yönelik konulari ele alinacagi ifade edildi.

Israil Disisleri Bakani Yair Lapid, geçtigimiz haziran ayinda BAE’yi ziyaret etmis ve Abu Dabi’de Israil Büyükelçiligini açmisti. BAE’de geçtigimiz mart ayinda Israil’e büyükelçi atamisti.

Israil ile BAE, geçtigimiz yil 15 Eylül’de eski ABD Baskani Donald Trump yönetiminin himayesinde Beyaz Saray’da düzenlenen resmi törenle iliskilerin normallestirilmesine yönelik Ibrahim Anlasmasi’na imza atmisti.
Kaynak: İHA