Israil'in Eylül Ve Haziran Aylarinda Iran'a Iki Saldiri Düzenledigi Iddia Edildi

ABD basininda yer alan haberde, Israil’in geçtigimiz eylül ayinda Iran’daki nükleer tesise ve geçtigimiz haziran ayinda ise Devrim Muhafizlarina ait bir füze üssüne saldiri düzenledigi iddia edilerek, ABD’nin söz konusu saldirilar öncesi bilgilendirildigi öne sürüldü.

Israil'in Eylül Ve Haziran Aylarinda Iran'a Iki Saldiri Düzenledigi Iddia Edildi
ABD basini, Israil’in bu yil Iran’a iki saldiri düzenledigini ve saldirilar öncesinde ABD’ye bilgi verildigini iddia etti. Haberde, Israil’in geçtigimiz eylül ayinda Iran’in Elburz eyaletinde yer alan Kerec’te bulunan uranyum zenginlestirmek için kullanilan makineler için bilesenler üreten bir tesise ve geçtigimiz haziran ayinda ise Devrim Muhafizlarina ait bir füze üssüne saldiri düzenledigi öne sürüldü.

Israil’in söz konusu saldirilar hakkinda ABD’ye bilgi verdigi aktarilan haberde, ABD yönetiminin Israil Basbakani Naftali Bennett hükümetinin, Israil’in eski Basbakani Binyamin Netanyahu hükümetinden daha seffaf oldugu için övgüde bulundugu belirtildi.

Israil’in her iki saldirinin da sorumlulugunu üstlenmedigi aktarilan haberde, ABD ve Israil’in Iran hedeflerine yönelik saldirilarin etkili bir hareket tarzi olup olmadigi konusunda görüs ayriliklari oldugu ifade edildi.

Haberde ayrica, Israil’in Iran ile bir nükleer anlasmaya varilmasi halinde ABD’nin Israil’in Iran’a yönelik yeni bir saldiriyi gerçeklestirmesini engellemeye çalisacagindan endise duydugu belirtilerek, Israilli yetkililerin, gerektigi takdirde Iran’a karsi harekete geçmeye devam edebilecekleri konusunda ABD’den güvence bekledikleri öne sürüldü.

Haberde, birçok ABD’li yetkilinin ise, Israil’in saldirilarinin etkisiz oldugunu, Iran’in nükleer programini sadece yavaslattigini ve durduramayacagini düsündügü aktarildi.
Kaynak: İHA