Türkiye'den Kafkasya'da Is Birligini Gelistirmeye Yönelik 3+3 Bölgesel Istisareleri'ne Iliskin Açiklama

Disisleri Bakanligi, Kafkasya’da is birligini gelistirmeyi amaçlayan 3+3 Bölgesel Istisareleri'nde tüm katilimcilarin ortak çikarlarina iliskin pratik konulara odaklanmasi üzerinde mutabik kalindigini bildirdi.

Bakanliktan yapilan yazili açiklamada, 3+3 Bölgesel Istisareleri'nin ilk toplantisinin bugün Disisleri Bakan Yardimcilari seviyesinde Moskova’da düzenlendigi belirtildi.

Türkiye'nin Disisleri Bakan Yardimcisi Büyükelçi Sedat Önal baskanliginda bir heyetle temsil edildigi bu ilk toplantiya Rusya'nin yani sira Azerbaycan, Ermenistan ve Iran'in da katildigi vurgulanan açiklamada, su ifadeler kullanildi:

"Toplantida, bölgesel is birliginin çok boyutlu olarak ilerletilmesi konusunda yapici görüs alisverisi yapilmis, istisarelerin tüm katilimcilarin ortak çikarlarina iliskin pratik konulara odaklanmasi üzerinde mutabik kalinmistir. Baris ve istikrari güçlendirmek amaciyla atilacak güven artirici adimlar baglaminda ticaret, ekonomi, ulastirma, kültür ve insani konulara öncelik verilmesi öngörülmüstür. Bes ülkenin temsilcileri, çalismalarinda esnek bir format benimsenmesi hususunda mutabik kalmis ve Gürcistan’in da bilahare istisarelere katilmasina iliskin temennilerini ifade etmistir."

Açiklamada, söz konusu istisarelerin çalisma usullerinin gelecek dönemde Disisleri Bakanliklari arasinda yapilacak temaslarla kesinlestirilecegi kaydedildi.

Kaynak: AA