AK Parti Adana Il Baskani Ay'dan, Büyüksehir Belediye Baskani Karalar'a 'Bedava Elektrik' Çagrisi Açiklamasi

'Adana Büyüksehir Belediyesinin uhdesinde olan Adana Su ve Kanalizasyon Idaresinin en azindan elektrik idaresindeki mazeretlere siginmadan, bu çiftçi kardeslerimizin su ihtiyaçlarini ücretsiz karsilamalari için Zeydan Karalar'a çagrida bulunuyoruz'.

AK Parti Adana Il Baskani Mehmet Ay, "Adana Büyüksehir Belediyesinin uhdesinde olan Adana Su ve Kanalizasyon Idaresinin en azindan elektrik idaresindeki mazeretlere siginmadan, bu çiftçi kardeslerimizin su ihtiyaçlarini ücretsiz karsilamalari için Zeydan Karalar'a çagrida bulunuyoruz" dedi.

CHP Genel Baskani Kemal Kiliçdaroglu'nun Sanliurfa'da büyüksehir belediye baskanligini kazanmalari durumunda çiftçilere elektrigi bedava vereceklerini vadedettigini animsatarak, Adana Büyüksehir Belediye Baskani Zeydan Karalar'dan bu vaadi hayata geçirmesini istedi.

Ay, partisinin il baskanliginda düzenledigi basin toplantisinda, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) sürecinde tedarik zincirinin bozulmasiyla tüm dünyada ekonomik dalgalanmalar yasandigini söyledi.

Ekonomik dalgalanmalara ragmen hükümetin kamu yatirimlarina devam ettigini vurgulayan Ay, Türkiye'de oldugu gibi Adana'da da zor durumdaki çiftçi ve üreticilere gereken destegin verilmesi için çaba gösterildigini anlatti.

Ay, çiftçilere yönelik desteklerden bahsederek, "AK Parti kuruldugu günden bugüne kadar aziz millete hizmet etmek için gece gündüz var gücüyle mücadele etmektedir. Hepinizin de bildigi gibi bir konunun, isin, eylemin kendine has, usul, metot ve göstergeleri vardir. Siyasetçiler elbette seçim vaatlerinde bulunma haklarina sahiptir ancak bu vaatleri yalanla, dolanla bulunmalari ahlaki olarak mümkün olmadigi gibi siyaseten de uygun düsmeyecektir." diye konustu.

CHP Genel Baskani Kemal Kiliçdaroglu'nun, dün Sanliurfa'da büyüksehir belediye baskanligini kazanmalari durumunda çiftçilere elektrigi bedava vereceklerini vadettigini animsatan Ay, söyle konustu:

"Biz, Sayin Kemal Kiliçdaroglu'nun dünkü çagrisina Zeydan Karalar'in kulak vermesini istiyoruz. Sanliurfa'da su an Cumhuriyet Halk Partisi yönetim degil ancak Adana'mizda en son yapilan yerel seçimlerde Adana Büyüksehir Belediyesi, Cumhuriyet Halk Partisi adayi olan Zeydan Karalar tarafindan kazanilmis ve halen CHP yönetimi tarafindan yönetilen bir il. Biz hemen ve derhal Zeydan Karalar'a açik çagrida bulunuyoruz. Genel Baskanlari Kemal Kiliçdaroglu'nun yaptigi çagriya kulak vermesini istiyoruz çünkü Adana'miz tarimin baskenti."

- "Kiliçdaroglu gaf yaptigini söylüyorsa bunu da kabul ediyoruz"

Mehmet Ay, kentte kayitli çiftçi sayisinin yaklasik 35 bin, hayvancilik yapanlarin sayisinin da yaklasik 35 bin oldugu bilgisini vererek, sunlari kaydetti:

"Eger Sayin Kemal Kiliçdaroglu bir gaf yaptigini, böyle bir durumun söz konusu olmadigini, elektrik idarelerinin büyüksehir belediye baskanliklarinda olmadigini söylüyorsa biz bunu da kabul ediyoruz. Elektrik idaresi büyüksehir belediyesinin uhdesinde olmayabilir, Genel Baskan bir gaf yapmis olabilir. Sayin Genel Baskan bu gaflarini ilk defa yapmiyor. Türk toplumu da siyasetle ilgili herkes de bu gaflara alismistir. O zaman Adana Büyüksehir Belediyesinin uhdesinde olan Adana Su ve Kanalizasyon Idaresinin (ASKI) en azindan elektrik idaresindeki mazeretlere siginmadan, en azindan bu çiftçi kardeslerimizin su ihtiyaçlarini ücretsiz karsilamalari için Zeydan Karalar'a çagrida bulunuyoruz. Eger yok, Zeydan Karalar kendi genel baskaninin 'Bedava elektrik verecegim' sözünü yabana atip bunu hayata geçirmeyecekse o zaman ASKI'yle ilgili çagrimiza da bir cevap vermesini istiyoruz. Su çagrimiza da cevap vermeyeceklerse eger tüm bu yalanlarini, dolanlarini kamuoyunun takdirine birakiyoruz. Biz siyasetçiler olarak CHP Genel Baskani'nin ve idarecilerinin söz verip de sözlerini tutmadiklarini çok iyi biliyoruz."
Kaynak: AA