Adana'da Tiyatrocular, AA'nin 'Yilin Fotograflari' Oylamasina Katildi

Adana Devlet Tiyatrosu (ADT) oyunculari, Anadolu Ajansinin "Yilin Fotograflari" oylamasina katilarak oy kullandi.

ADT Müdürü Emrah Keskin ve sahnelenecek "Arzu Tramvayi" oyunu yönetmeni Nihat Firat Demirag, oyuncular Ilhan Gözde Korbek ve Yeliz Tekman, AA foto muhabirleri ile muhabirlerinin yurt içi ve disinda çektigi fotograflar hakkinda bilgi aldi, "haber", "yasam" ve "spor" kategorilerinde oylamaya sunulan kareleri inceledi.

Keskin, haber" kategorisinde Amer Shallodi'nin "Orantisiz Güç", yasam kategorisinde Sebnem Coskun'un "Saglik çalisanlarinin sefkatli elleri", sporda ise Ali Atmaca'nin "Engelli basketbolcunun sevinci" fotograflarina oy verdi.

Yönetmen Demirag, haber kategorisinde Aytaç Ünal'in "Ilk kadin taarruz helikopter pilotu", yasamda Burak Milli'nin "Gökyüzünü aydinlatan simsekler", sporda da Sebnem Coskun'un "Kadinlar için daldi" fotograflarina oy kullandi.

Oyuncu Korbek haber kategorisinde Muhammed Enes Yildirim'in "Ebru sanati degil, müsilaj", yasamda Bestami Bodruk'un "Ailenin minik üyesi", sporda Gökhan Balci'nin "El ense" fotograflarini oylarken, Tekman ise haberde Haroon Sabawoon'un "Kabil'den kaçis", yasamda Mohammed Shajahan'in "Çöplükteki yasam", sporda Ali Atmaca'nin "Engelli basketbolcunun sevinci" isimli fotograflarini seçti.

Keskin, degerlendirmeye sunulan fotograflarin birbirinden güzel ve basarili oldugunu, seçim yaparken çok zorlandigi söyledi.

Demirag da fotograflarin her birinin sanat eseri niteliginde oldugunu belirterek, emegi geçenleri kutladi.

Kaynak: AA