Ürdün Krali 2. Abdullah, Amman'da Israil Meclisindeki Arap Partisi Lideriyle Görüstü

Israil basinina göre görüsme, Basbakan Naftali Bennett'in 'onayiyla' Tel Aviv ile Amman arasinda tam koordinasyon sonucu saglandi.

Ürdün Krali 2. Abdullah, Israil Meclisinde Filistinlileri temsil eden Birlesik Arap Listesi (Ra'am) lideri Mansur Abbas'i kabul etti.

Ürdün Kraliyet Divani'ndan yapilan yazili açiklamaya göre Abbas, resmi ziyaret için baskent Amman'a geldi.

Kral 2. Abdullah, Amman'daki Hüseyniye Sarayi'nda Abbas'i kabul etti.

Görüsmede Filistin meselesi ile Israil-Filistin baris süreci ele alindi.

Adil ve mesru haklarini elde etmesi konusunda Filistin'in yaninda olduklarini vurgulayan Ürdün Krali, baskenti Dogu Kudüs olan 1967 sinirlarinda bagimsiz bir Filistin devleti kurulmasini içeren iki devletli çözüm temelinde kapsamli ve adil bir barisin gerçeklesmesi gerektigini bildirdi.

Kral 2. Abdullah, Ürdün'ün vasilikten hareketle Kudüs'te Müslümanlar ve Hristiyanlarca kutsal kabul edilen mekanlari korumak için her türlü çabayi sarf ettigini kaydetti.

Ra'am lideri Abbas da Ürdün'ün Filistin davasina yönelik tutumundan, Kudüs'ün statüsünün korunmasi için sarf ettigi çabalardan ve Kudüslülerin dik durusuna verdigi destekten övgüyle söz etti.

- Israil basini: Görüsme Bennett'in onayiyla yapildi

Öte yandan Israil'in Kanal 12 televizyonunda yer alan haberde, Kral 2. Abdullah- Abbas görüsmesinin yaklasik 4 saat sürdügü ve görüsmede Filistin davasi ve Israil ile Ürdün arasindaki iliskilerin ele alindigi ifade edildi.

Görüsmenin Israil Basbakani Naftali Bennett'in "onayiyla" Tel Aviv ile Amman arasinda tam koordinasyon sonucu saglandigi kaydedildi.

Birlesik Arap Listesi, Israil'de haziran ayinda Gelecek Var Partisi lideri Yair Lapid ve Yamina lideri Naftali Bennett öncülügünde kurulan koalisyon hükümetinde yer aliyor.

Eski Israil Basbakani Binyamin Netanyahu döneminde Ürdün-Israil iliskileri gergin seyrediyordu.
Kaynak: AA