Sivas'in 500 Milyon Liralik Yatirimi Demirag OSB'de Ilk Üretim Basladi

Vali Salih Ayhan: 'Kisa zamanda tüm bu çalismalar bittiginde burasi üretimde Türkiye'nin kalbi olacak, üretimin doguya açilan kapisi olacak'.

Sivas'ta 8 bin dönüm alanda hayata geçirilecek Demirag Organize Sanayi Bölgesi'nde (OSB) kurulan ilk fabrika üretime basladi.

Valilikten yapilan açiklamaya göre, Demirag OSB'deki Gök Yapi Vagon Fabrikasini ziyaret eden Vali Salih Ayhan, 6 ay gibi kisa sürede bir kismi tamamlanarak 100 kisiyle üretime geçen isletmeye hayirli olsun dileginde bulundu.

Ayhan, burada yaptigi açiklamada, Demirag OSB'de ilk üretimin basladigini belirterek "Burada 3 yillik hummali bir çalisma yapildi. Bu çalismalari yaparken cesur bir yatirimci olan Gök Yapi da fabrikanin temelini atti. Eylül ayinda makine montajini beraber baslattik, ilk vidalari birlikte siktik, bugün de ilk üretime basliyoruz." ifadelerini kullandi.

- 500 milyon liralik yatirim devam ediyor

Bölgede 500 milyon liralik yatirimin devam ettigini vurgulayan Ayhan, sunlari kaydetti:

"Kisa zamanda tüm bu çalismalar bittiginde burasi üretimde Türkiye'nin kalbi olacak, üretimin doguya açilan kapisi olacak. Nitelikli bir yatirim, gelecege yapilan bir yatirim burasi. Gök Yapinin hedefi, 1000 kisinin üzerinde istihdam. Yatirimcimiza tesekkür ediyorum. Buraya herkesi yatirim yapmaya davet ediyorum. Ilerleyen dönemlerde yer bulamayacaklarini da söyleyebilirim. 220'nin üzerinde parselimiz var. 8 bin dönüm alanimiz var. Yatirimcimiza bol ve bereketli üretimler diliyorum."

Vali Ayhan, daha sonra lojistik merkezinde devam eden çalismalari inceledi.

Demirag OSB'nin yol ve tretuvarlarina 600 bin metrekare parke, 150 bin metrekare bordür ve oluk dösenecegini aktaran Ayhan, "Demirag OSB ve ona güç verecek lojistik merkezimizdeki çalismalari yerinde inceledik. 2022 yili içerisinde Demirag OSB'de altyapi, elektrik ve içme suyu anlaminda hiçbir sorun olmayacak. Bu bölge üretimin, yatirimin ve istihdamin kalbi olacak. Sivas'in da hayali ve umudu gerçeklesecek." degerlendirmesinde bulundu.
Kaynak: AA