'Fransa'nin Enerji Bagimsizligini Garanti Altina Almak Için Nükleer Reaktörlerin Insasi Yeniden Baslayacak'

Fransa Cumhurbaskani Emmanuel Macron, yillar sonra ilk kez "Fransa’nin enerji bagimsizligini garanti altina almak için" yeni nükleer reaktörlerin insasinin baslatilacagini duyurarak, 2017’den bu yana 36 terör saldirisinin önlendigini açikladi.

'Fransa'nin Enerji Bagimsizligini Garanti Altina Almak Için Nükleer Reaktörlerin Insasi Yeniden Baslayacak'
Fransa Cumhurbaskani Emmanuel Macron, Covid-19 salginin baslangicindan bu yana 9’uncu kez ulusa seslendi. Macron, "Fransa’nin enerji bagimsizligini garanti altina almak için" yeni nükleer reaktörlerin insasini duyurdu. Yenilenebilir enerjilere yatirim yapilmasini talep eden Macron, "Fransa’nin enerji bagimsizligini garanti altina almak için onlarca yildir ilk kez ülkemizde nükleer reaktörlerin insasini yeniden baslatacagiz" ifadelerini kullandi.

ARALIKTA 3’ÜNCÜ DOZ ASI UYGULAMASI BASLIYOR

Macron, asilara, sosyal mesafeye ve Covid-19’a karsi gelistirilen yeni tedavilerin ortaya çikmasina ragmen, "Salginla isimiz bitmedi" ifadelerini kullandi. Asilanmayan 6 milyon Fransiz’i asi olmaya çagiran Macron, aralik ayinda 50 ila 64 yas arasindaki kisiler için 3’üncü hatirlatici asi dozu kampanyasinin baslatilacagini duyurdu. Macron, 15 Aralik’tan itibaren 65 yas üstü kisilerin hatirlatici 3’üncü dozun saglik kartinin geçerliligi için zorunlu olacagini bildirdi.

Fransa’da 9 Agustos’ta yürürlüge giren Covid-19 asi karti, restoran, bar, kafe, dügün, seminerler, ticaret fuarlarinin yani sira aralarinda tren, uçak ve otobüslerin bulundugu uzun mesafeli toplu tasimada, hastanelerde ve huzurevlerinde bulunan ziyaretçiler ve hastaneye acilden girmeyen hastalar için zorunlu hale gelmisti.

2017’DEN BU YANA 36 TERÖR SALDIRISI ÖNLENDI

Macron, 2017’den bu yana 10 bin polis ve jandarma istihdam edildigini ve adalet için ayrilan bütçenin önemli ölçüde artirildigini belirterek, "Sonuçlar ortada 36 terör saldirisini önledik, hirsizlik ve gasp sayisinda dörtte bir oraninda düsüs sagladik. Rekor düzeyde uyusturucu kaçakçiligi ve tutuklamalar gerçeklestirdik" dedi.

(Melike Yazir/IHA)
Kaynak: İHA