Arp Virtüözü Çagatay Akyol Ve Sanatçi Serenad Bagcan Atatürk'ü Sevdigi Sarkilarla Andi

Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün vefatinin 83. yili dolayisiyla düzenlenen anma konserinde, Atatürk'ün sevdigi sarkilar ile Ata'ya özlemi anlatan eserler seslendirildi

Cumhurbaskanligi Senfoni Orkestrasi arp sanatçisi, Türkiye'nin tek erkek arp virtüözü Çagatay Akyol ile sanatçi Serenad Bagcan, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün vefatinin 83. yilinda anma konseri verdi.

Musa Göçmen Senfoni Orkestrasi Konser Salonu'nda düzenlenen "Atatürk'ün Sevdigi Sarkilar" konserinde, arp sanatçisi Akyol ile Bagcan müzikseverlerle bulustu.

Serenad Bagcan, Atatürk'ü saygiyla ve özlemle andiklarini belirterek, konseri "Atatürk'ün sevdigi sarkilar", "Dinleseydi sevebilecegini düsündükleri sarkilar" ve "Ata'ya özlemi anlatan sarkilar" olarak üçe ayirdiklarini söyledi.

Atatürk'ün de çogunlukla hüzünlü sarkilari sevdigini belirten Bagcan, arp gibi sesi güçlü bir enstrümanla bu sarkilari seslendirmekten dolayi mutlu oldugunu dile getirdi.

Türkiye'nin tek erkek arp virtüözü Çagatay Akyol da Serenad Bagcan ile verdikleri ilk konserlerinde, dünyanin saygi duydugu lider Atatürk'ü anmaktan büyük onur duydugunu ifade etti.

Konserde, Atatürk'ün sevdigi sarkilardan, "Izmir'in Kavaklari", "Fikrimin Ince Gülü", "Bülbülüm Altin Kafeste", "Selanik Türküsü", "Çalin Davullari", "Yemen Türküsü" seslendirildi.

Dinleyicilerin eslik ettigi "Çökertme", "Neredesin Sen" ve "Insan Insan" sarkilari ve Asik Mahzuni Serif'in yazdigi "Sari Saçlim Mavi Gözlüm" sarkisi ile konser sona erdi.

Sanatseverlerin ilgi gösterdigi konserde, sanatçilar dakikalarca ayakta alkislandi.
Kaynak: AA