AK Parti Genel Baskanvekili Kurtulmus, Canli Yayinda Sorulari Yanitladi Açiklamasi

'(IYI Parti Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan) Bütün Türkiye büyük bir tepki gösterdikten sonra artik o milletvekilligi sifatini tasimamasi gerekir. Bu da onun bireysel sorumlulugudur' '(Malatya'da iki katli binanin çökmesi) Bilirkisi, niçin bu yikim ortaya çikti, bunun tahkikatini yapacak ve isin arkasindaki varsa ihmal, kusur, hata bunlar ortaya çikarilarak ilgililerle ilgili tahkikat süreci baslayacaktir' 'Yil sonu itibariyla Türkiye'de asgari ücret gündeme gelecektir. Asgari ücrette emekçilerimizin beklentilerini karsilayacak, milletimizin tamaminin da 'tamam bu hakkaniyete uygun' diyecegi fevkalade önemli bir gelismeyi ortaya koyacagimizi düsünüyorum'

AK Parti Genel Baskanvekili Numan Kurtulmus, IYI Parti Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan'in bir sehit yakinina yönelik kullandigi küfür sonrasinda milletvekilligi sifatini tasimamasi gerektigini belirterek, "Bu da onun bireysel sorumlulugudur." dedi.

Kurtulmus, Akit TV canli yayininda gündeme iliskin degerlendirmelerde bulundu, sorulari yanitladi.

Bir soru üzerine, Malatya'da çöken iki katli binadaki enkaz çalismalarinin devam ettigini, su ana kadar bir ölüm haberi gelmedigi söyledi. Yikintilarin altinda kimsenin olmamasini ve hiçbir ölüm haberi gelmemesini ümit ettiklerini belirten Kurtulmus, söyle devam etti:

"Su anda yarali kardeslerimiz var. Ikisinin agir yarali oldugu bilgisi var. Onlara da sifa diliyoruz, tedavileri yapilir ve en kisa süre içerisinde evlerine geri dönerler diye ümit ve temenni ediyoruz, dua ediyoruz. Bundan sonra hemen bilirkisi niçin bu yikim ortaya çikti, bunun tahkikatini yapacak ve isin arkasindaki varsa ihmal, kusur, hata bunlar ortaya çikarilarak ilgililerle ilgili tahkikat süreci baslayacaktir."

Kurtulmus, Kocaeli'nin Çayirova ilçesinde ögrenci servisinin dere yatagina devrilmesi sonucu biri ögrenci 2 kisinin öldügü, 20 kisinin yaralandigi kazada hayatini kaybedenlere rahmet, ailelerine bas sagligi diledi.

- "Hasan Çengiç Bosna'nin milli kahramanlarindan biri"

Numan Kurtulmus, hafta sonu hayatini kaybeden Bosna'nin milli kahramanlarindan Hasan Çengiç'in, Aliya Izetbegoviç ile Müslüman Bosnak kimligi üzerinden bagimsiz bir devletin insasina çok büyük katkisi oldugunu vurguladi.

Kurtulmus, Bosna Hersek'teki son duruma iliskin degerlendirmelerinin sorulmasi üzerine, Sirp tarafinin, bütün meseleleri kilitlemeye, karar alinamaz noktaya getirmeye çalistigini belirterek, söyle konustu:

"Ayrica Bosna ordusunu bölerek, kendileri Sirp bölgesinde bir ordu olusturma niyetindeler. Kisa bir süre önce gördügümüz, maalesef büyük katliamlara da neden olan bir iç savasin, iç çatismanin hazirligi içerisinde görünüyorlar. Bir kere öncelikle sunu söylemek lazim. Bunun hiç kimseye faydasi olmaz. Basta Bosna Hersek Cumhuriyeti'nde yasayan Sirp insanlara da faydasi olmaz."

- "Karabag Zaferi'nin birinci yil dönümünde artik önümüzde yeni bir sayfa var"

Karabag'in yillar sonra isgalden kurtuldugunun hatirlatilmasi, buna iliskin degerlendirmelerin sorulmasi üzerine Numan Kurtulmus, bundan sonra Güney Kafkaslar basta olmak üzere dünya ekonomi politiginin yeni dengeleri de göz önünde bulundurularak bir baris düzeni olusturulmasi gerektigini vurguladi. Numan Kurtulmus, sunlari kaydetti:

"Bunun için de Sayin Cumhurbaskanimizin teklif ettigi 6 ülkenin, Kafkaslarda nasil bir araya gelir ve imkanlarimizi müsterek bir sekilde bir artirabiliriz, bunu konusmasi lazim. Türkiye, Rusya, Iran, Azerbaycan, Ermenistan ve Gürcistan bu 6 ülke, bütün fiziki imkanlarimizla, ekonomik gelisme kapasitelerimizle, kültürel is birliklerimizi de ortak ticaret imkanlarimizi da ortak transit yollari, demir yolu, karayolu anlaminda olsun bütün bunlari nasil konusabiliriz, böyle bir döneme girilmesini ümit ediyoruz. Karabag Zaferi'nin birinci yil dönümünde artik önümüzde yeni bir sayfa, yeni bir kitap vardir. Bu kitabin ilk sayfasinda da Kafkas Barisi yazmaktadir."

- "Bu insanlik vasfindan uzaklasmak demektir"

IYI Partili Lütfü Türkkan'in, sehit yakinina küfür ettiginin ve IYI Parti Genel Baskani Meral Aksener'in bunu "provokasyon" olarak nitelediginin belirtilmesi ve degerlendirmesinin sorulmasi üzerine Kurtulmus, sunlari söyledi:

"Hiç tanimadigi bir insan kendisine bir sey söylüyor, boynuna sarilip, boynunu biraz sikarak affedersiniz galiz küfürler ediyor. Bu, insanlik vasfindan uzaklasmak demektir. Yani, kabul edilemez, ahlaksizliktir, serefsizliktir, namussuzluktur. Ne derseniz deyin hak ediyor. Ben bu laflari kolay kullanan birisi degilim ama ilk dinledigim andan itibaren bunlari hissettim. Daha fazla da söylenebilir ama bu kabul edilebilir bir sey degil. Kaldi ki karsinizdaki insan çaresizlik içerisinde söylüyor, adamcagiz çirpinarak söylüyor, 'Benim kardesimin cesedi param parça oldu, ben sehit kardesiyim.' diyor. Buna ragmen bu galiz küfrü ediyor. Kabul edilebilir hiçbir tarafi yok.

Bu zatin IYI Parti'nin grup baskanvekilliginden alinmasinin, IYI Parti'nin kendisini bu olaydan siyirmasinin bir taktigi olarak görmek gerekir. Diyelim ki IYI Parti kurumsal kimligini bu sayede korudugunu zannediyor ama esas bir de Türkkan ile ilgili kismi var. Bu kisinin de artik milletin oylariyla seçilmis bir milletvekili olma sifatini sürdürmemesi lazim. Bu da kendi sorumlulugudur. Insandir, hata yapabilir, hislerine yenik düsmüs olabilir, ahlaki, terbiyesi, seviyesi, seciyesi bu olabilir ama olay bu kadar ortaya çiktiktan, bütün Türkiye büyük bir tepki gösterdikten sonra artik o milletvekilligi sifatini tasimamasi gerekir. Bu da onun bireysel sorumlulugudur."

"Sehit yakininin Bingöl'de yasamadigi, disaridan getirildigi" seklinde bazi yalan haberlerin çiktigini söyleyen Kurtulmus, "Önce, bir sehit yakini olmadigi haberleri ortaya konuldu. Içisleri Bakan Yardimcisi ismini, cismini, sehit olan kardesinin nerede, ne zaman sehit oldugunu kamuoyuyla paylastiktan sonra bunu söyleyemez hale geldiler. Bugün de grup toplantisinda yeni bir mazeret uydurmaya çalisiyorlar, 'Bu AK Parti'nin ortaya koymus oldugu bir provokasyondur ve IYI Partililerin sahaya çikmamasini temin etmek için yapilan bir seydir.' demeye getiriyorlar. Külliyen yalandir ve basli basina bir iftiradir." diye konustu.

- "Dünyada emtia fiyatlari olaganüstü yükseliyor"

AK Parti Genel Baskanvekili Numan Kurtulmus, Türkiye'de yasanan ekonomik krize iliskin soru üzerine, dünya genelinde Kovid-19 kaynakli ekonomik krizin yasandigini söyledi. Kurtulmus, "Dünyada emtia fiyatlari olaganüstü yükseliyor. Bakirdan kroma, altindan demir ve çelige kadar iki ve üç kat artan emtia fiyatlariyla karsi karsiyayiz. Ayni sekilde enerji fiyatlari iki üç kat artti. Bir taraftan da üretimdeki tedarik zincirleri küresel ölçekte kiriliyor. Hem malin yoklugu hem malin fiyatinin yüksekligi dünya ekonomilerini çekilemez bir agir yükün altina koyuyor." dedi.

Türkiye'nin salgin döneminde, üretim gücünü hiç geriletmeden yoluna devam ettigini belirten Kurtulmus, ihtiyaç sahibi küçük gruplara, esnafa ve vatandaslara 780 milyar lira destek verildigini bildirdi.

Enflasyonun artmakta oldugunu gördüklerini ve hayat pahaliliginin vatandasi rahatsiz ettigini bildiklerini dile getiren Kurtulmus, vatandasin alim gücünü arttiracak ilave tedbirlerin gündeme getirilmesinin farkinda olduklarini aktardi.

AK Parti Genel Baskanvekili Numan Kurtulmus, "Yil sonu itibariyla Türkiye'de asgari ücret gündeme gelecektir. Asgari ücrette emekçilerimizin beklentilerini karsilayacak, milletimizin tamaminin da 'tamam bu hakkaniyete uygun' diyecegi fevkalade önemli bir gelismeyi ortaya koyacagimizi düsünüyorum. 19 yildir sürdürülen vatandasi enflasyona ezdirmemek politikasini burada da ortaya koymak durumundayiz." ifadelerini kullandi.
Kaynak: AA