ABD'de Kongre Baskinini Sorusturan Özel Komite, 10 Eski Beyaz Saray Çalisanini Ifadeye Çagirdi

ABD'de, 6 Ocak Kongre baskinini sorusturmakla görevli Temsilciler Meclisi özel komitesi, aralarinda eski Beyaz Saray Sözcüsü Kayleigh McEnany'nin de oldugu eski Baskan Donald Trump döneminde Beyaz Saray'da görev yapan 10 kisiyi ifadeye çagirdi.

Temsilciler Meclisi 6 Ocak Komitesi Baskani Bennie Thompson, yaptigi yazili açiklamada, "6 Ocak günü ve öncesinde Beyaz Saray'da olanlari tüm detaylariyla ögrenmek istiyoruz. Eski Baskan Trump ve danismanlari seçim sonuçlarini degistirmek için ne yapti ögrenmek zorundayiz." ifadesini kullandi.

Ifadeye çagirilan isimler arasinda eski Beyaz Saray Sözcüsü McEnany'nin yani sira Trump'in Üst Düzey Danismani Stephen Miller, eski Oval Ofis Operasyonlar Koordinatörü Molly Michael ve Trump'in Özel Kalem Yardimcisi Christopher Liddell bulunuyor.

6 Ocak Komitesi dün de Trump'a yakin 6 kisiyi ifadeye çagirmisti.

- Baskinda 1'i polis 5 kisi hayatini kaybetmisti

ABD'de asiri sagci gruplar ve Trump destekçileri, 6 Ocak'ta, 3 Kasim 2020 seçimlerinin sonuçlarinin onaylanmasi için oturumun yapildigi Kongre binasini basmisti.

Baskinda biri polis 5 kisi hayatini kaybetmisti. Baskin nedeniyle halki isyana tesvikten azil istemiyle yargilanan eski Baskan Donald Trump ise subatta Senatodaki oylamada aklanmisti.

Temsilciler Meclisindeki Demokratlar, Cumhuriyetçilerin itirazina ragmen bir komite kurmus ve olayi sorusturmaya baslamisti.

Kaynak: AA