Türk Dünyasi Ülkeleri 30. Bagimsizlik Yili Sanat Kutlamalari Cemal Resit Rey Konser Salonu'nda Yapildi

Türk Dünyasi Ülkeleri 30. Bagimsizlik Yili Sanat Kutlamalari, Cemal Resit Rey Konser Salonu’nda yapildi.

Türk Dünyasi Ülkeleri 30. Bagimsizlik Yili Sanat Kutlamalari, Cemal Resit Rey Konser Salonu’nda yapildi. Programa CHP Genel Baskani Kemal Kiliçdaroglu, IYI Parti Genel Baskani Merak Aksener’in yani sira Türk dünyasi ülkelerinden çok sayida diplomat katildi.

Küratörlügünü Özlem Ketenci Çolakoglu’nun üstlendigi "Türk Cumhuriyetleri’nde Yasamdan Izler” adli sergi konser salonunun girisinde davetlileriyle bulustu.

Etkinlikte konusma yapan CHP Genel Baskani Kemal Kiliçdaroglu, "Türk dünyasinin önemli bir sanata sahip oldugunu, sanatin degisik alanlarinda önemli eserler gördügü hepimiz biliyoruz. Sanati 21. yüzyildan itibaren yumusak güç olarak tanimliyoruz. Bir resim, bir sinema filmi bir öykü, bir roman, bir karikatür milyonlari etkileyebiliyor. Ve dolayisiyla sanatin özellikle 21. yüzyilda iletisimin çok genisledigi bir çagda olaganüstü bir önemi var. Sanati eger büyütebilirsek, Türk Dünyasi olarak gelistirebilirsek daha çok kaynasabilirsek, kültürlerimizi birbirimize daha yakindan aktarabilirsek, sanat dünyasinin entelektüellerini zaman zaman bir araya gelip tartismalarina olanak verebilirsek, son derece degerli bir görevi yerine getirmis oluruz. Her alanda Türk dünyasini olaganüstü sanat eserleri var aslinda. Izlerken gördük, bir camideki tas isçiligini. Osmanli döneminde de benzeri görüyorduk. Bu kolay bir sey degil. Dolayisiyla bu eserleri, kendi Türk dünyamiz olarak, kendi kendimize degil, bütün dünyaya aktarmaliyiz ve anlatmaliyiz. Bu, bunun belki de ilk adimlarindan birisi olur. Insallah bundan sonra çok daha güzel sanat etkinliklerine hep beraber katilmis oluruz ve kendi dünyamizi büyütmüs oluruz. Sayin Genel Baskanimin ifade ettigi gibi; alti büyük Türk devleti bir araya gelip, gücünü ortaklastirdigi zaman, emin olun dünya tarihine yeni ve görkemli imzayi hep beraber atmis oluruz” dedi.

Etkinlik, programa katilan siyasilerin konusmalarin ardindan sahnelenen Shaman Dans Tiyatrosu dans gösterisiyle sona erdi.
Kaynak: İHA