Turizm Merkezi Alanya, Dalis Tutkunlarinin Adresi Oldu

Dalis okulu sahibi Erkan Acarlar: 'Alanya su üstü güzellikleri kadar su altindaki renkliligiyle de dünyanin her tarafindan insanlari kendisine çekiyor' Dalis egitmeni Aysen Acarlar: 'Maksimum 30 metreye kadar indigimiz derinliklerde ahtapot, müren, kalamar, orfoz, akya gibi deniz canlilarimiz var'.

MUSTAFA KURT - Antalya'nin turistik ilçesi Alanya, su alti zenginlikleriyle yerli ve yabanci dalis tutkunlarinin tercihleri arasinda yer aliyor.

Tarihi ve dogal güzellikleriyle her yil çok sayida turisti agirlayan Alanya, her dönem sundugu alternatif turizm çesitliligiyle ön plana çikiyor.

Dalis tutkunlarinin vazgeçilmez adreslerinden Alanya'da, tatilciler deniz canlilarini yakindan görmenin mutlulugunu yasiyor.

Bir dalis okulu sahibi Erkan Acarlar, AA muhabirine, Alanya'nin su alti zenginligiyle sonbahar aylarinda da yabanci ve yerli tatilcileri kendisine çektigini söyledi.

- Su alti turizmi alternatif turizmin önemli parçasi

Türkiye'de dalis sezonunun en uzun oldugu noktalardan birinin Alanya oldugunu vurgulayan Acarlar, su alti turizminin alternatif turizmin en önemli parçasi haline geldigini dile getirdi.

Acarlar, dalis turizminin Alanya'ya zenginlik kattigina deginerek, "Alanya su üstü güzellikleri kadar su altindaki renkliligiyle de dünyanin her tarafindan insanlari kendisine çekiyor. Özellikle Avrupa'dan. Almanya, Iskandinav ülkeleri ile son yillarda Polonyalilar ve süphesiz Ruslar, Alanya'nin su alti güzelliklerini kesfetmeye geliyor." dedi.

Özellikle tarihi kale yarimadasi etrafindaki 12'ye yakin dalis noktasinin her seviyedeki dalicilara uygun oldugunu aktaran Acarlar, "Yas grubu itibariyla 70'li yaslara kadar dalis yapilabiliyor. Alanya'nin, herkesin bildigi gibi en az 6 ay süren turizm sezonunda yogun bir dönemi oluyor. Bu ay Alanya'nin 2019'daki en iyi sezonundan bile daha yogunuz. Durgunluk su anda yok." diye konustu.

Alanya'nin su altinda essiz güzelliklere sahip olduguna dikkati çeken Acarlar, Alanya'nin su alti güzelliklerini kesfetmek için herkesi ilçeye beklediklerini kaydetti.

- Yaz ve kis dalis yapiliyor

Dalis egitmeni Aysen Acarlar ise Alanya'da iklim sartlari açisindan yaz ve kis dalis yapilabildigini söyledi.

Su alti görüsünün bu mevsimde daha açik ve net oldugunu belirten Acarlar, "Özellikle bu mevsimde Akdeniz tercih ediliyor. 12 dalis noktasindan 5'i magara. Batiklardaki zenginlik görülebiliyor. Maksimum 30 metreye kadar indigimiz derinliklerde ahtapot, müren, kalamar, orfoz, akya gibi deniz canlilarimiz var. Bazen su alti magaralarina yaptigimiz dalislarda Akdeniz foku da görebiliyoruz." ifadesini kullandi.

Dalis yapan turistlerden Senem Çagla Bilgin, Londra'dan tatile geldigini dile getirdi.

Güzel havanin keyfini çikardiklarini anlatan Bilgin, "Denizin güzelliklerini görmeye geldim. Ilk kez dalis yapiyorum." dedi.

Tatilcilerden Michael Keys ise Türkiye'ye ilk kez tatile geldigini, bir haftalik tatilde alternatif eglencelere yöneldigini belirterek, "Burada günesi görüyor ve hissediyorum. Deniz çok güzel. Bu mevsimde denize atlamak ve buranin su altini görmek için sabirsizlaniyorum." diye konustu.
Kaynak: AA