Konya'da Hirsizlik Olayina Karisan 3 Kisi Adliyeye Sevk Edildi

Konya’da polisin faili meçhul hirsizlik olaylarina yönelik yürüttügü çalismalar kapsaminda, hirsizlik süphelisi 3 kisi çok sayida çalinti malzeme ve suç unsuruyla yakalandi.

Konya'da Hirsizlik Olayina Karisan 3 Kisi Adliyeye Sevk Edildi
Edinilen bilgiye göre, Konya Il Emniyet Müdürlügü Asayis Sube Müdürlügü ekipleri, kenti genelinde meydana gelen hirsizlik olaylarinin aydinlatilmasina yönelik çalisma baslatti. Genis kapsamli arastirma yapan polis ekipleri, 4 süpheliyi tespit etti. Teknik ve fiziki takibin ardindan polis ekipleri, Selçuklu ilçesine bagli Malazgirt Mahallesi, Buhara Mahallesi, Hacikaymak Mahallesi’nde gerçeklestirilen 4 olayin süphelisinin S.Ö. ve "kullanmak için uyusturucu veya uyarici madde satin almak, kabul etmek, bulundurmak ve kullanmak" suçundan aranan Y.B. oldugu belirlendi. Süphelilerden Y.B. bir araçta hirsizlik malzemeleriyle birlikte yakalanarak gözaltina alindi. Ele geçirilen malzemelerin bir kismi sahiplerine teslim edildi. Süphelinin yakalandigi araç ise ruhsat sahibine teslim edildi.

Öte yandan, Karahüyük Mahallesi’nde insaattan 15 bin lira degerinde iskele demirleri çalinmasi üzerine Asayis Sube Müdürlügüne bagli Hirsizlik Büro Amirligi ekipleri tarafindan arastirma baslatildi. Insaattan malzemeleri çalisan süphelilerin 13 adet hirsizlik ve uyusturucu gibi suçlardan kaydi bulunan A.T. ile 11 adet uyusturucu, hirsizlik, gasp, oto hirsizligi gibi suçlardan kaydi bulunan M.B. oldugu tespit edildi. Süpheliler, polis ekipleri tarafindan yakalanarak gözaltina alindi.

Hirsizlik gibi çesitli suçlardan çok sayida suç kayitlari bulunan 3 süpheli, polisteki islemlerinin ardindan adliyeye sevk edildi.
Kaynak: İHA