Cumhurbaskani Erdogan, Sehidin Kozan'daki Agabeyi Ahmet Gümren Ile Telefonda Görüstü

IYI Parti Grup Baskanvekili ve Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan’in küfür ettigi sehit agabeyi Tahir Gümren’in Kozan’da yasayan kardesi Ahmet Gümren’i AK Parti sözcüsü ve Genel Baskan Yardimcisi Ömer Çelik, Kozan’daki evinde ziyaret etti. Ziyarette hakarete ugrayan sehit agabeyinin kardesi Ahmet Gümren, Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan ile telefonda görüstü.

Cumhurbaskani Erdogan, Sehidin Kozan'daki Agabeyi Ahmet Gümren Ile Telefonda Görüstü
AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Adana teskilati ile bulusmasinin ardindan IYI Parti Milletvekili Lütfi Türkkan’in hakaret ettigi sehit agabeyi Tahir Gümren’in kardesi Ahmet Gümren’i Kozan’daki evinde ziyaret etti. Ziyarette sehit kardesi Ahmet Gümren, Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan ile telefonla görüserek Lütfü Türkkan’i mecliste görmek istemediklerini ifade etti.

Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan, telefonda Gümren ailesine geçmis olsun temennisinde bulunarak, sehit ailelerinin sonuna kadar destekçisi olduklarini ifade etti.

Erdogan, telefonda sehidin kardesi Ahmet Gümren’e, “Ben bu namus fukarasi adama her yerde gerekeni söyledim. Bugün Bosnak Dernekleri ile toplantim vardi. Orada dernek baskanlarina da ilettim. Arkadaslarim da söylüyorlar. Çarsamba günü grup toplantim var, orada zaten tepeden tirnaga bunlara ne gerekiyorsa yapacagiz. Kimse sehitlerimizin bacilarina, kimse en ufak hakarette bulunamazlar. Onlarin alnini karislariz. Gereken neyse sonuna kadar yapacagiz. Bundan geri adim atmamiz mümkün degil. Görevden almislar, bilmem ne yapmislar. Bu adamin bu parlamento içinde yeri olamaz. Gereken neyse onu yapacagiz. Önemli olan bir, o adamin bu parlamentoda yeri olmayisi. Iki, onun genel baskanin da her seyden önce kendi üzerine düsen görevi yapmasi. Ailemize selamlar saygilar sunuyoruz. Tüm sehit ailelerimize hürmetlerimizi iletiyoruz” dedi.

Ziyarette konusan AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, sehit Isa Gümren’in agabeyine bassagligi diyerek, “Sehidimizin bir kardesinin de burada ikamet ettigini ögrendim. Bende burada kendisini ziyaret etmek istedim. Programlar bitince kendisini ziyaret ederek bas sagligi ve sabir diliyorum. Aziz sehidimizin mekâni cennet olsun. Sehidimizin ailesine yapilan çirkin saldiri milletimizin tamamina, sehitlerimizin aziz hatiralarina yapilmis bir saldiridir. O sebeple herkes gördü ki, milletimizin her ferdi, her kesimden insanimiz bunu siddetle lanetledi, kinadi. Affedilmeyecek bir çirkinlik olarak birilerinin sabikasina yazildi. Gönül arzu ediyor ki, en azindan bir hata yapildigi zaman gerçek bir pismanlikla bir özür dilensin. Ama maalesef orada bile üste çikma gayreti piskinlik söz konusu. Bu çok üzücü bir sey. Herkesin kendi alnina yapistirdigi etiketi seçmesi ile ilgili bir sey. Aziz sehitlerimizin hatirasini devletimiz ve milletimiz olarak unutmayacagiz, her zaman yad edecegiz. Bir kez daha tüm sehitlerimize rahmet diliyor ve tüm sehit ailelerimizin yaninda oldugumuzu belirtmek istiyoruz” diye konustu.

Sehit Isa Gümren’in agabeyi Ahmet Gümren de Cumhurbaskanina ve Ömer Çelik’e ziyareti için tesekkür ederek, “Açiklamami daha önce yapmistim. Hukuki olarak davamizi sürdürecegiz. Ben bu ziyaret için herkese tesekkür ederim. Umariz geregi yapilir milletvekilligi düssün, gereken önergeler verilir. milletvekilligi düsürülür” diye konustu.

Ömer Çelik’in sehit ailesini ziyaretine Sehit Polis Arda Can’in babasi Serdar Can, Kozan Kaymakami Safak Gürçam, Il Baskani Mehmet Ay, parti temsilcileri ve muhtarlar katildi.

Kaynak: İHA