Baskan Kavus, Kooperatiflerin Insaat Süreçlerini Takip Ediyor

Konya’nin merkez Meram Ilçe Belediyesi öncülügünde kurulan kooperatiflerin insaat süreçlerini Meramlilar adina yakindan takip etmeye devam ettiklerini ifade eden Meram Belediye Baskani Mustafa Kavus, bu çerçevede Aymanas Evleri’nde incelemelerde bulunup yetkililerden bilgi aldi.

Baskan Kavus, Kooperatiflerin Insaat Süreçlerini Takip Ediyor
Baskan Kavus, ziyaretinde Meram kooperatiflerine duyulan ilginin kendilerini bu yönde çalismaya yönelttigine isaret ederek yeni projelerin sinyallerini verdi. Meram Belediyesi öncülügünde kurulan Aymanas, Aksinne, Uluirmak ve Turgutreis Evleri’nin insaat süreçleri hizla devam ederken Baskan Kavus’un kooperatif denetimleri ve siki takibi de ayni hizla sürüyor. Meram’in kentsel dönüsüm hareketinde önemli ayaklarindan biri olan kooperatifleri, kurulma sürecinden baslayarak tüm hemsehrileri adina siki bir denetim altinda tutacagi sözü veren Baskan Kavus, bu çerçevede son olarak Aymanas Evleri’ni ziyaret ederek kooperatif yöneticilerinden gelinen nokta hakkinda bilgi aldi.

“Kooperatifler her açidan vatandaslarimizin teveccühünü kazandi”

Aymanas Evleri kooperatifinde 120 dairenin teslim edildigini hatirlatan Baskan Kavus, diger daire ve dükkanlarin da hak sahiplerine bir an önce teslim edilebilmesi adina siki bir çalisma sergilendigini ifade etti.

Sik sik yaptigi bu ziyaretlerde yapilan tüm çalismayi yerinde görme firsati yakaladigini belirten Baskan Kavus, ortaya konan ciddi ve nitelikli çalismadan duydugu memnuniyeti de dile getirdi. Insaat sektörünün içinde bulundugu duruma ragmen belediye öncülügündeki tüm kooperatiflerin beklenenden çok daha hizli ilerlemesinin hemsehrileri adina sevindirici oldugunu söyleyen Baskan Kavus, “Tabi sadece hiz da basli basina önemli degil. Kullanilan malzemelerden isçilige kadar her açidan yakalanan kalite ve nitelik bu kooperatifleri önemli kiliyor. Hemsehrilerimizin teveccühünü kazaniyor. Teveccüh arttikça Meram hizli bir dönüsüm içine giriyor. Tüm bunlar birbirini tetikledikçe Meram ve Meramlilar kazaniyor. Bu da bizi mutlu ettigi için bu denetimlere fasila vermeden devam edecegiz” diye konustu.



“Sartlar bizi yeni baslangiçlar yapmaya zorluyor”

Meram’in kentsel dönüsüm hamlesinde bu kooperatiflerin önemli bir rol oynadiginin altini çizen Baskan Kavus, vatandaslarin 4 kooperatife de büyük ilgi göstermelerinin kendilerini bu yönde yeni projeler üretmeye sevk ettigini kaydetti.

Vatandaslardan gelen talepleri de hiçbir zaman göz ardi etmedikleri gibi bu noktada da etmeyeceklerini belirten Baskan Kavus, sözlerini söyle sürdürdü; “Meram’in dönüsümünde bu kooperatiflerin üstlendigi rol yadsinamaz. Biz bu dönüsümde esasen planlayici ve yol açici bir görev üstlenmek istiyoruz. Ama özel sektörün içinde bulundugu durum bizi bu noktada harekete geçmeye sevk ediyor. Meram’in dönüsümünü ve gelisimini yavaslatma lüksümüz yok” dedi.

Kaynak: İHA