32. Ankara Uluslararasi Film Festivali Basladi

Aziz Nesin Emek Ödülü sinema ve tiyatro sanatçisi Perihan Savas'a, Sanat Çinari Ödülü yazar Erendiz Atasü'ye, Kitle Iletisim Ödülü senarist ve yönetmen Gani Müjde'ye verildi Ankara Film Festivali Proje Gelistirme Destegi Yarismasinda kapsaminda, 'Jüri Tesvik Ödülü'ne 'Aforoz' filminin yönetmeni Yilmaz Özdil, 'Gölgeler Çekildiginde' filminin yönetmeni Burcu Aykar layik görüldü Ankara Büyüksehir Belediye Baskani Mansur Yavas: 'Sanati, her dalda ve her yerde Ankara'nin her tarafina yayacagiz'.

Kültür ve Turizm Bakanligi destegiyle Dünya Kitle Iletisimi Arastirma Vakfinca düzenlenen 32. Ankara Uluslararasi Film Festivali basladi.

CerModern Konferans Salonu'nda düzenlenen törende, Onur Ödülleri de sahiplerini buldu.

Sunuculugunu Ünsal Ünlü'nün yaptigi törende, Ankara Büyüksehir Belediye Baskani Mansur Yavas, "Aziz Nesin Emek Ödülü"nü sinema ve tiyatro sanatçisi Perihan Savas'a, senarist ve yapimci Tayfun Pirselimoglu "Sanat Çinari Ödülü"nü yazar Erendiz Atasü'ye, oyuncu Belma Canciger de esi senarist ve yönetmen Gani Müjde'ye "Kitle Iletisim Ödülü'nü takdim etti.

Onur Ödülü'ne layik görüldügü için mutlu oldugunu aktaran sanatçi Perihan Savas, tüm sinema emekçileri adina ödül aldigini söyledi.

Ödülünü esi Belma Canciger'den alan Gani Müjde, birkaç gün sonra dogum günü oldugunu belirtti, esine, "Hediyeyi bedavaya getirdin." diyerek espri yapti. Kendisini ödüle layik görenlere tesekkür eden Gani Müjde, ödülünü Türk sinemasina ve mizahina katkida bulanan ustalarina ithaf ettigini belirtti.

- "Sanati, her dalda ve her yerde Ankara'nin her tarafina yayacagiz"

Açilisa gelisinde basin mensuplarina açiklamalarda bulunan Ankara Büyüksehir Belediye Baskani Mansur Yavas, kentte 12 ay boyunca sanatin her dalina destek verdiklerini kaydetti.

Ankaralilarin yasadiklari kentte keyif almalarini saglamak için sanatsal çalismalara önem verdiklerine dikkati çeken Yavas, "Sanatla ilgili programlarimizin çakismamasi için önceden yayinliyoruz. Sanati, her dalda ve her yerde Ankara'nin her tarafina yayacagiz." diye konustu.

Dünya Kitle Iletisimi Arastirma Vakfi Baskani Irfan Demirkol ve Festival Baskani Inci Demirkol, festivale destek veren kurum ve kuruluslarin temsilcilerine katkilari dolayisiyla plaket takdim etti.

Ankara Film Festivali Proje Gelistirme Destegi Yarismasinda kapsaminda, yapimci ve senarist Emine Yildirim, yapimci Sevil Demirci ve yapimci Vildan Ersen'den olusan seçiciler kurulu tarafindan 10 proje degerlendirildi.

Kurulun talebi dogrultusunda ilk kez uygulanan 10 bin liralik "Jüri Tesvik Ödülü"ne "Aforoz" filminin yönetmeni Yilmaz Özdil, yönetmen Burcu Aykar'in "Gölgeler Çekildiginde" projesi ise 30 bin liralik maddi destek saglayan "Proje Gelistirme Destegi Özel Ödülü"ne layik görüldü.

Törene, Kültür ve Turizm Bakanligi Sinema Genel Müdür Yardimcisi Mustafa Selçuk Yavuz, Çankaya Belediye Baskani Alper Tasdelen, bazi sanatçilar ve Ankarali sanatseverler katildi.

- Festival 12 Kasim'a kadar sürecek

Ankara Film Festivali, 4-12 Kasim 2021 tarihleri arasinda Kizilay Büyülü Fener Sinemasi'nda yapilacak.

Organizasyonda, Ulusal Uzun Film Yarismasi kategorisinde "En Iyi Film", "En Iyi Ilk Film", "En Iyi Yönetmen", "En Iyi Senaryo", "En Iyi Kadin Oyuncu" ve "En Iyi Erkek Oyuncu" basta olmak üzere toplam 13 dalda ödül verilecek. "En Iyi Film" ödülü 50 bin lira, "Mahmut Tali Öngören En Iyi Ilk Film Ödülü" ise 20 bin lira olacak.

Ulusal Belgesel Film Yarismasi'nda "En Iyi Film" 20 bin lira, Ulusal Kisa Film Yarismasi'nda "En Iyi Film" 10 bin lira ödüle layik görülecek.

Festival ile ilgili detaylar ve etkinlik takvimi, "filmfestankara.org.tr" adresi ve festivalin sosyal medya hesaplarindan yayimlanacak.
Kaynak: AA