Zübeyde Hanim Caddesi Yepyeni Bir Görünüme Kavustu

Van Büyüksehir Belediyesince ‘Prestij Cadde’ projeleri kapsaminda bastan asagi yenilenen Zübeyde Hanim Caddesi, yepyeni bir görünüme kavustu.

Zübeyde Hanim Caddesi Yepyeni Bir Görünüme Kavustu
Kentte baslattigi ‘Prestij Cadde’ projeleri serisine Zübeyde Hanim Caddesi’ni de katan Van Büyüksehir Belediyesi, kentte marka deger olusturan caddeler kazandirmaya devam ediyor. Fen Isleri Dairesi Baskanliginca yenilenen 1.6 kilometrelik caddede; yol, asfalt, kaldirim, engelli yürüme bandi, altyapi ve dekoratif aydinlatmalar yapildi. Ayrica ayni proje kapsaminda Besyol Meydani ile Yeniyol arasindaki 440 metrelik Iskele Caddesi ikinci etabi da yapildi.

Yeni haliyle kentin en cazibeli caddelerinden biri olan Iki Nisan Caddesi ile Koçbey Caddesi arasindaki Zübeyde Hanim Caddesi’nde yesil doku muhafaza edilerek yol kenarindaki agaçlara yenileri eklendi. Mevsim sartlari ve çevresel faktörler göz önüne alinarak yenilenen Zübeyde Hanim Caddesi ile Iskele Caddesi’nin ikinci etabinin kaldirim ve refüj kismina 16 bin 500 metrekare andezit plaka ve bazalt küptas kullanilirken, 2 kilometrelik engelli yürüme bandi, 132 adet dekoratif aydinlatma ve yaklasik 30 bin metrekarelik yol agina da sicak asfalt uygulandi.

Iki caddedeki mevcut elektrik hatlarinin yer altina alinmasiyla görüntü kirliliginin de önüne geçilirken, kaldirim altinda fiber-optik hatti çekildi. Yapilan çalismalarin tamamlanmasiyla birlikte modern bir görüntüye kavusan caddeler vatandaslardan da tam not aldi.

Van Büyüksehir Belediyesi, Zübeyde Hanim Caddesi ile birlikte ‘Prestij Cadde’ projeleri kapsaminda kentin en önemli 7 caddesini yeniledi.
Kaynak: İHA