Zorunlu Uygulama Öncesi Oto Lastikçilerinde Yogunluk

Yarindan itibaren araçlara takilmasi zorunlu olan kis lastikleri için Kütahya’daki tamirciler vatandaslarin isteklerini karsilamak için büyük çaba sarf ediyor.

Zorunlu Uygulama Öncesi Oto Lastikçilerinde Yogunluk
Ticari araçlar için zorunlu kis lastigi uygulamasinin yarin baslayacagini hatirlatan lastik ustasi Mehmet Acar, islerin son günlerde yogun oldugunu söyledi.

Sifir ve ikinci lastik fiyatlarinin geçen yila göre yüzde 100 oraninda arttigini belirten Acar, “Yogunluk nedeni ile lastiklerini degistirmek isteyenler için saat ve randevu veriyoruz, normal günlerde buna gerek kalmiyor. Sürücüler kis lastigi alirken dikkat etmesi gerek hususlarin en basinda lastigin vakum olmasina dikkat etmesi gerekiyor. Vakumlu lastiklerin yol tutusu 4 mevsim olarak ifade edilen lastiklere oranla daha fazla. Kislik lastiklerde fiyatlar geçtigimiz seneye oranlar yüzde yüzdü bulan bir artis oldu. Suan en uygun lastik 400 TL’den basliyor ve 2 bin TL’ye kadar çikiyor” dedi.

Zorunlu kis lastigi uygulamasi öncesi lastik degisimine gelen sürücüler ise can ve mal kaybinin önüne geçmek için kis lastiginin tercih edilmesi gerektigini vurguladilar.
Kaynak: İHA