Türkiye'de Bir Ilk, Siirt Emniyet Müdürü Yilmaz, Tiyatro Sahnesinde Rol Aldi

Siirt’te gün içinde vatandaslarla bir araya gelen Emniyet Müdürü Halit Aziz Yilmaz, aksam da tiyatroda rol alarak bir ilki gerçeklestirdi.

Türkiye'de Bir Ilk, Siirt Emniyet Müdürü Yilmaz, Tiyatro Sahnesinde Rol Aldi
Kentte çalisan ögretmen, memur, isçi ve esnaf gibi çesitli meslek gruplarindan kisilerin rol aldigi tiyatro oyunu, Siirt Halk Egitimi Merkezi Konferans Salonunda sahnelendi. Siirt Il Emniyet Müdürü Yilmaz, protokolde oturdugu sirada sahneye çikarak ’Nafile Dünya’ adli tiyatro oyunundaki rolünü canlandirdi. Yönetmenligini Hüseyin Eren Özcan’in yaptigi, bas rolünü müzik ögretmeni Mehmet Zakir Alp’in yaptigi oyuna izleyiciler yogun ilgi gösterdi.

Cumhuriyete siki sikiya bagli Komiser Ramazan’in dogruluk, adalet ve dürüstlük ilkelerinden taviz vermeyisi ve bu tutumu nedeniyle basina gelenlerin anlatildigi oyun sirasinda, Il Emniyet Müdürü Yilmaz, sahnede rolünü oynadi. Halkla içi içe olmanin huzur verici oldugunu söyleyen Il Emniyet Müdürü Halit Aziz Yilmaz, oynanan tiyatronun halk tarafindan ilgiyle izlenmesinin kendilerini mutlu ettigini söyledi.

Emniyet Müdürü Yilmaz, “Degisik bir duygudur. Simdiye kadar hep devlet isleriyle ugrastik halkimizin emniyeti için ugrastik. Tiyatro için geldiler polisiye oyunumuz var oynar misiniz, müdür rolümüz var dediler, tabi sag olsunlar onlarda bize uygun gördü o rolü. Tabi oynadik büyük bir heyecanla ilk defa bir olaya vakif oluyorsunuz. Tiyatro farkli bir sey. Hani diyorlar ya bir memleketin kültür aynasidir. Hakikaten orada o toplumun içerisinde bulunmak güzel bir sey. O gün halk tiyatroyu çok begendi. Tiyatro bittikten sonra da birakmadilar selfilerle. Zaten gönüllerindeydik halkimizin bir katman daha yükseltti. Siirt halkina tesekkür ederim” dedi.

Il Emniyet Müdürünün göreve basladigi günden beri halkin gönlünü kazandigini söyleyen vatandaslardan Serdar Özyesil, Türkiye’de ilk kez bir emniyet müdürünün tiyatroda rol almasinin gurur verici oldugunu söyledi.

Özyesil, “Müdürümüz yaklasik 3-4 aydir geldi. Gelir gelmez çok farkli isler yapti. Insanlar arasinda kangren olan uyusturucu sikintisini kaleme aldi ve önce onunla basladi.

Siirt’te o kadar çok büyük sorun olmustu ki uyusturucu mahalleler artik pankart açiyordu uyusturucudan bizi kurtarin diyordu ve emniyet müdürümüzün gelmesiyle bir sürü operasyon oldu suanda o mahallelerde huzur geldi. Uyusturucu saticilari yerine gece 01.00’da tek basiniza, ailenizle, arkadaslarinizla gezebiliyorsunuz. Aslinda Siirt halki emniyet müdürümüzün çok farkli bir yüzünü daha gördü sahsen bende çok sasirdim. Çok sevindim. Bizzat kendimde gidip tebrik etmek istiyorum kahvelere gitti insanlarin arasina girdigi, mahallere girdi, evlere girdi, yasli insanlara gitti, gençlere gitti birde insanlarin kalbine sanat yönüyle de girdi. Izledigimiz tiyatroda rol almasi bizleri çok sasirtti ve çok sevindirdi. Bir emniyet müdürü eger insanlara bu kadar dokunabiliyorsa bu kadar sanatsalsa bu kadar insanin ruhuna farkli yönlerden girebiliyorsa her yönü zenginse insallah bize çok faydali olacak. Biz Siirt halki olarak biz onu çok sevdik” diye konustu.

Oyunu, Siirt Cumhuriyet Bassavcisi Muhammed Yasin Basbay, Il Jandarma Komutani Tuggeneral Ugur Ertekin, Il Milli Egitim Müdürü Deniz Edip, kurum amirleri ve çok sayida vatandas izledi.
Kaynak: İHA