TBMM Baskani Sentop, Katar Sura Meclisi Baskan Yardimcisi Hamda Bint Hassan Al-Sulaiti'yi Kabul Etti

TBMM Baskani Mustafa Sentop, Katar Sura Meclisi Baskan Yardimcisi Hamda Bint Hassan Al-Sulaiti ve beraberindeki heyeti kabul etti.

TBMM Baskani Sentop, Katar Sura Meclisi Baskan Yardimcisi Hamda Bint Hassan Al-Sulaiti'yi Kabul Etti
TBMM Baskani Sentop, makaminda Katar Sura Meclisi Baskan Yardimcisi Hamda Bint Hassan Al-Sulaiti ve beraberindeki heyeti kabul etti.

Sentop, kabulde yaptigi konusmada, Türkiye-Katar arasindaki iliskilerin dünyada bütün ülkelere örnek olacak düzeyde, çok ileri seviyede dostluk, kardeslik, stratejik ortaklik iliskilerin oldugunu söyleyerek, “Parlamenterler arasindaki iliskilerimizde bu anlamda çok iyi bir düzeyde. Ben öncelikle Ekim ayinda Katar’da yapilmis olan seçimlerden dolayi tebriklerimi iletmek istiyorum. Seçimler basarili bir sekilde yapildi. Yeni Parlamentoya seçilen arkadaslarimiza da tebriklerimi ve basari dileklerimi iletmek istiyorum” ifadelerini kullandi.

Sentop söyle konustu:

“Türkiye-Katar arasindaki ikili iliskilerin uluslararasi platformlarda da devam ettigini görüyoruz, bu platformlarda birçok bölgesel ve küresel meseleler ayni fikre sahip oldugumuzu ve toplantilarda isbirligi içerisinde hareket ettigimizi memnuniyetle görüyorum. Bu bakimdan Türkiye-Katar iliskilerinin bölge barisi açisindan, Körfezde ki baris açisindan da çok kiymetli oldugu kanaatindeyim. 7 Aralik’ta Yüksek Stratejik Komite 7. Toplantisini yapacak. Toplantinin isbirligimizle ilgili somut adimlar için bir vesile olacagi kanaatindeyim.”

Katar Sura Meclisi Baskan Yardimcisi Hamda Bint Hassan Al-Sulaiti Katar-Türkiye arasinda çok güçlü iliskilerin oldugunu belirterek, Cumhurbaskani Erdogan’in 7 Aralik’ta Katar’da önemli görüsmeler yapacagini belirtti.

Kaynak: İHA