TBMM Baskani Mustafa Sentop Açiklamasi 'Bu Cografyalara Gelerek Evlatlarimizi Öldürüyorlar'

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Baskani Mustafa Sentop, “Eger biz kendi aramizdaki sorunlari çözmezsek, bir araya gelmezsek baskalari kendi icat ettikleri sorunlari çözmek için bu cografyalara gelerek evlatlarimizi öldürüyorlar” dedi.

TBMM Baskani Mustafa Sentop Açiklamasi 'Bu Cografyalara Gelerek Evlatlarimizi Öldürüyorlar'
TBMM Baskani Mustafa Sentop, Ankara’da özel bir otelde düzenlenen Parlamenterler Arasi Kudüs Platformu 4. Konferansi Programi’na katildi.

‘Kudüs kirmizi çizgimizdir’ basligi ile düzenlenen programda konusma gerçeklestiren Mustafa Sentop, Islam aleminin ortak sorunlari oldugunu ve bu sorunlari çözüme kovusturmak için bir araya gelerek Islam birligi olusturulmasi gerektigini söyledi.



“Birbirimize gözümüzü çevirmemiz, birbirimize bakmamiz ve görüsmemiz lazim”

Avrupa Birligi’nin daha önce birbirine düsman olan ülkelerden olustugunu ve simdi ise bir birlik içerisinde hareket ettiklerini söyleyen Sentop, “Birbirlerinden 10 milyondan fazla insan öldürdüler. Yetmedi 2 dünya savasi yaptilar. 2 Dünya savasinda 100 milyona yakin insan öldü. Fakat iki dünya savasindan sonra bir araya geldiler. Dünyanin en büyük ekonomik birligi diyebilecegimiz Avrupa Birligi diye bir kurulus kurdular. Sadece 20. yüzyilda degil geriye dönük yüzyillar boyunca birbirlerinin evini yakan, ekonomilerini ve ülkelerini tahrip eden, birbirlerini öldüren insanlar bir birlik içerisinde hareket edebiliyorlar. Ayri düsündükleri seyler yok mu? Var. Bir sürü ayri düstükleri konular var. Bu konulari ayrica görüsebilirsiniz ama ittifak ettiginiz konularda bir araya gelmenin olusturacagi bir güç daginiklik rüzgarimizi yok ediyor. Halbuki bizi birlestiren konular onlari birlestiren konulara göre çok daha fazla. Biz yüzyillar boyunca kardesler olarak yasadik. Biz birbirimizin topraklarini talan etmedik. Birbirimizin evlerini talan etmedik, birbirimizi öldürmedik. Bir araya gelemiyoruz ama. Bunun sebebi su; Birbirimize bakmiyoruz, baska yerlere bakiyoruz. Baska yerlere bakarak hareket ediyoruz. Birbirimize gözümüzü çevirmemiz, birbirimize bakmamiz ve görüsmemiz lazim” diye konustu.



“Bu cografyalara gelerek evlatlarimizi öldürüyorlar”

Müslümanlarin birlik olmadigi zaman zorluk çektigini ve yasanan zorluklari baskalarinin firsata çevirdigini söyleyen Sentop, “Eger biz kendi aramizdaki sorunlari çözmezsek, bir araya gelmezsek baskalari kendi icat ettikleri sorunlari çözmek için bu cografyalara gelerek evlatlarimizi öldürüyorlar, ekonomimizi tahrip ediyorlar. Bu bakimdan ben 9-10 Aralikta yapacagimiz Islam Isbirligi Teskilati Parlamentolar Arasi Birlik Toplantisi’nin önemli bir adim olmasini arzu ediyorum. Aksi halde Kudüs meselesi böyle toplantilarda bir araya geldigimiz kültürel mesele olmaktan ibaret kalir” dedi.

Kaynak: İHA