Sivas'ta Kovid-19 Salginiyla Ilgili Seminer Düzenlendi

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Tip Fakültesi Arastirma ve Uygulama Hastanesi Enfeksiyon Hastaliklari ve Klinik Mikrobiyoloji Anabilim Dali Baskani Prof. Dr. Mehmet Bakir, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salginiyla ilgili seminer verdi.

Sivas-Erzincan Tabip Odasi tarafindan Sivas Numune Hastanesi Konferans Salonu'nda düzenlenen seminerde konusan Bakir, Kovid-19 salgininin tüm dünyada etkisini sürdürdügünü belirterek, "Hemen hemen 2 yildir tüm yasamimizi altüst eden, bir çok yasam tarzimizi degistiren, isimize çok zorluklar çikartan bir virüsle karsi karsiya kaldik." dedi.

Bakir, söz konusu salginla mücadelede maske, hijyen ve sosyal mesafenin önemine dikkati çekerek, "Hasta kisinin temas ettigi yüzeyler, eger buraya bir bulas olduysa bu anlamda dokunma ile alinan mikrobun eller kanaliyla agiz, burun, göz mukozasindan da bulasabilecegini biliyoruz. Dolayisiyla maske, mesafe ve el hijyeni, bulastan korunmak için son derece önem arz ediyor." diye konustu.

Virüsün miyokardiyal hasar, kardiyak aritmi, kardiyojenik sok, hiperglisemi ve diyabetik gibi bulgularinin olabilecegini animsatan Bakir, risk grubundaki hastalarin daha dikkatli olmasi gerektigini söyledi.

Bakir, insanlarin kaybina sebep olmamak için virüse karsi asilanmanin bir sorumluluk oldugunu sözlerine ekledi.

Seminere, Numune Hastanesi Bashekimi Prof. Dr. Kenan Kaygusuz, Sivas-Erzincan Tabip Odasi Baskani Doç. Dr. Seyda Figül Gökçe, Genel Sekreter Ali Taçyildiz ve ögrenciler katildi.

Kaynak: AA