Samsun'da Üreticilere Organik Gübre Destegi

Samsun Büyüksehir Belediyesi, organik üretim yapan üreticilere gübre desteginde bulundu.

Büyüksehir Belediyesinden yapilan yazili açiklamada, yerelden kalkinma modelini hayata geçirmek için kirsal bölgelerde üretimi ve çiftçiyi destekleyen çalismalarinin devam ettigi belirtildi.

Tarimsal Hizmetler Dairesi Baskanligi araciligiyla kirsal kalkinmanin saglanmasi hedefiyle kaliteli fide, fidan dagitimi ve ekipman destekleri basta olmak üzere her alanda çiftçilerin yaninda yer alan Büyüksehir Belediyesinin organik gübre destegi ile de insan ve çevre dostu projeye imza attigi aktarilan açiklamada, desteklemeler kapsaminda Bafra'da 200, 19 Mayis ilçesinde de 79 organik gübre destegi verildigi kaydedildi.

Büyüksehir Belediye Baskani Mustafa Demir, organik tarimin insanlik ve dünya adina çok önemli bir üretim modeli oldugunu vurguladi.

Tarimin her koluna destek vermek istediklerine isaret eden Demir, "Bu kollardan biri de organik tarim. Büyüksehir Belediyesi olarak organik tarimin yayginlastirilmasi için çalismalarimiz devam edecektir. Organik gübre destekleriyle bir yandan üreticilerimizi organik tarim yapmalari noktasinda desteklerken, diger taraftan da su havzalarimizi korumayi amaçliyoruz. Önümüzdeki yilda yaptigimiz projelerle her zaman çiftçilerimizin yaninda olacagiz. Bu konuda emegi geçen herkese tesekkür ediyor, tüm çiftçilerimize verimli ve kaliteli üretimler diliyorum." ifadelerini kullandi.

Tarimsal Hizmetler Daire Baskani Dr. Ali Korkmaz ise organik tarimin insan sagligina zarar vermeden ve kimyasal gübre kullanmadan yapilan en ideal tarim sekli olduguna dikkati çekerek, "Amacimiz bilinçsizce gerçeklesen tarim faaliyetlerinin önüne geçmektir. Bu amaçla da üreticilerimize organik gübre destegimiz sürecek. Bitki ve hayvan atiklarindan yapildigi için gübreler tamamen doga dostudur." degerlendirmesinde bulundu.

Kaynak: AA