'Muhtesem Cuma' Van Esnafinin Yüzünü Güldürdü

Dünyaca ünlü markalarin baslatmis oldugu ’Muhtesem Cuma’ indirimleri için Van’a gelen Iranli turistler esnafin yüzünü güldürdü.

'Muhtesem Cuma' Van Esnafinin Yüzünü Güldürdü
Türkiye’nin Iran’a açilan önemli noktalarindan biri olan Saray ilçesindeki Kapiköy Sinir Kapisi, geçen hafta tarihinin en yogun dönemlerinden birini yasadi. Dünyaca ünlü markalarin baslatmis oldugu ’Muhtesem Cuma’ indirimlerinden faydalanmak isteyen yaklasik 10 bin Iranli turist, sinir kapisinda yogunluga neden oldu. 24-25 Kasim’da son yillarin en yüksek rakamlarina ulasilan sinir kapisinda, 72 saat içinde yapilan PCR testi sonucunun "negatif" oldugunu belgeleyen Iranli turistler Van’a akin etti. Kentteki otellerin tamamini dolduran Iranli turistler, gündüz alisveris merkezleri ve is yerlerini, gece de eglence merkezlerini doldurarak esnafin yüzünü güldürdü.

Muhtesem Cuma ile birlikte Van’da dört gün boyunca otellerin doldugunu belirten Royal Berk Otel Genel Müdürü Ebru Yesilagaç, “Bu dört günümüz yüzde 100 doluluk orani ile çok güzel geçti. Bu doluluk orani da ekonominin kötü oldugu bu dönemde bizim için bir can suyu oldu. Dilerim bundan sonra hep böyle güzel geçer” dedi.

Royal Palas Otel Müdürü Murat Çinkiliç ise 25 Kasim’da Iranli turistlerin yogun bir sekilde Van’a gelmesinin esnafin yüzünü güldürdügünü dile getirerek, “Iranli misafirlerin yogun bir sekilde Van’a gelmesi ve esnafin yüzünü güldürmesi bizim için, esnafimiz için iyi oldu. Otellerimizin doluluk orani yüzde 40’larda devam ederken ‘Muhtesem Cuma’ ile birlikte yüzde 100’lere vurdu. Bu da korona virüs döneminde geçen zorluklari bir nebze olsun atlatmamiza yardimci oldu” ifadelerini kullandi.

Big Boss Otel Müdürü Metin Pala da, dünyanin her tarafinda indirimlerin yogun oldugu ay sonuna denk gelen 25 Kasim’in Van için ‘Muhtesem Cuma’ haline geldigini vurgulayarak, “Ilimize Iranlilarin yogun bir talebi oldugundan dolayi otellerin tamami doldu. Buna bagli olarak apart evler ve kiralik evler bile doldu. Iranlilarin esnafa karsi muhtesem bir alisveris ve ekonomiye katkisi oldu ama biz sadece belli günlerde degil de diger zamanlarda da Iranlilarin yogun olarak ilimize gelmesini istiyoruz” diye konustu.

Kaynak: İHA