Manisa'da Sokak Köpeginin Saldirisi Sonucu Yaralanan Çocugun Tedavisi Sürüyor

Manisa'nin Yunusemre ilçesinde evinin önünde sokak köpeginin saldirmasi sonucu yaralanan 8 yasindaki çocugun tedavisine evinde devam ediliyor.

Alinan bilgiye göre, Akmescit Mahallesi'nde yasayan 8 yasindaki Mert Dilek, 21 Kasim'da evinin önünde bir sokak köpeginin saldirisina ugradi.

Saldiri sonucu yere düsen çocugun yüzünü isiran köpek, çevredekilerce uzaklastirildi.

Ambulansla Manisa Sehir Hastanesine kaldirilan çocuk, buradaki müdahalenin ardindan Manisa Celal Bayar Üniversitesi Hafsa Sultan Hastanesine sevk edildi.

Yüzündeki isiriklar nedeniyle yaklasik 60 dikis atilan çocugun bir disinin de kirildigi belirtildi.

Taburcu edilen Mert Dilek'in tedavisi evinde sürüyor.

AA muhabirine yasadigi saldiriyi anlatan Dilek, arkadaslariyla oynamak için disari çiktigini belirterek "Kaçarken siyah köpek üzerime atladi. Diger arkadasim kaçti, baska bir sey hatirlamiyorum, çok korktum." dedi.

Baba Vural Dilek ise dikislerden dolayi oglunun yüzünde iz kalmasindan endise ettiklerini dile getirerek "Doktorlar iz kalmamasi için gerekeni yapacaklarini söylediler. Sorumlusu kimse sikayetçi olacagiz." ifadesini kullandi.

Anne Meral Dilek de olayin ardindan psikolojisinin bozuldugunu, sürekli agladigini dile getirerek söyle konustu:

"Bana dediler ki, 'Mert'i köpek isirmis'. Disari bir çiktim, çocugumun yüzünü taniyamadim. O anda bayilmisim zaten, ambulans gelmis. Su anda ben köpek sesi duydugumda kulaklarini tikiyorum, saçlarima asiliyorum. Canimiz çok yandi. Kim sorumluysa sikayetçiyim. Belediyeyi ariyoruz, ilgilenecegiz diyorlar ama bir kez olsun evimize gelip 'Geçmis olsun, ne oldu, ne derecede sorun var?' demediler. Elimizden geleni yapacagiz, hakkimizi savunacagiz."

Babaanne Emine Sarp ise Mert'e ilk müdahaleyi yaptigini dile getirerek, "Çocuk soka girmisti, donakalmisti, bana bakiyordu, hiç tepki vermiyordu. Olaydan sonra 3 gün konusamadi." dedi.

Kaynak: AA