KKTC'den Azerbaycan'daki Helikopter Kazasi Sehitleri Için Taziye Mesaji

Kuzey Kibris Türk Cumhuriyeti (KKTC) makamlari, Azerbaycan'da Karaheybet hava egitim alaninda düsen askeri helikopterde sehit olan askerler için Allah'tan rahmet, Azerbaycan halkina bassagligi diledi.

Cumhurbaskani Ersin Tatar, Azerbaycan'da meydana gelen olayla ilgili taziye mesaji yayimladi.

Tatar, mesajinda sunlari kaydetti:

"Kardes ülke Azerbaycan’imizin Devlet Sinir Hizmetlerine bagli askeri helikopterin, Hizi bölgesindeki Karaheybet Askeri Havalimani'nda egitim uçusu sirasinda düsmesi sonucu onlarca soydasimizin öldügü ve yaralandigi haberini büyük bir üzüntüyle ögrenmis bulunuyorum. Yasanan bu elim kazada hayatini kaybeden Azerbaycanli kardeslerimize Allah’tan rahmet; kederli ailelerine, can Azerbaycan halki ve Azerbaycan hükümetine, sahsim ve devletim adina bassagligi ve sabir dilerim."

Basbakan Faiz Sucuoglu da Azerbaycan'da meydana gelen helikopter kazasina iliskin bir mesaj yayimladi.

Sucuoglu, mesajinda "Dost ve Kardes ülke Azerbaycan'da Devlet Sinir Hizmetlerine ait bir helikopterin düstügü haberini büyük bir üzüntüyle ögrendim. Bu elim olayda çogu rütbeli 14 askerin sehit , 2 askerin yaralanmasi nedeniyle dost ülke Azerbaycan halkinin acisini yürekten paylasir, kaybettigimiz sehitlerimize Allah'tan rahmet, yaralilara acil sifalar ve tüm Azerbaycanli kardeslerimize de bassagligi ve sabir temenni ederim." ifadelerine yer aldi.

KKTC Disisleri Bakanligindan yapilan yazili açiklamada ise "Azerbaycan'da talim uçusu yapan bir askeri helikopterin düstügünü, kazada sehit ve yaralilarin bulundugunu derin üzüntüyle ögrenmis bulunmaktayiz. Sehit kardeslerimize Allah’tan rahmet, yaralilara acil sifalar dileriz. Kardes Azerbaycan’in basi sag olsun." denildi.

Kaynak: AA