Ilçe Halkini Çileden Çikartan Yol Kenarindaki Çöpler Temizlendi

Karadeniz ve Dogu Anadolu’yu Istanbul’a baglayan D100 karayolu Osmancik geçisi çevresinde, temizlik çalismasi yapildi. Bölgede yasayan vatandaslar ise çalismalarin yetersiz kaldigini belirtti.

Ilçe Halkini Çileden Çikartan Yol Kenarindaki Çöpler Temizlendi
Çorum’un Osmancik ilçesinde her gün 10 binden fazla aracin geçtigi D100 karayolu Ömer Derindere Bulvari kenarina gelisigüzel atilan çöpler, ilçe halkinin tepkisine sebep olmustu. Cam, kagit, pet sise, ambalajlar, poset ve kagit torba gibi atiklarla ilçe halkini çileden çikartmisti. Çevre kirliligi ve insan sagligi üzerine olumsuz etkileri olan atiklar Osmancik Kaymakamligi’ni harekete geçirdi. Ihlas Haber Ajansi’nin gündeme tasidigi atik haberinin ardindan, Osmancik Kaymakami Ayhan Akpay, Belediye Baskani Ahmet Gelgör ile görüstü. Toplanmadigi için söz konusu alanda biriken atiklar, Zabita Müdürlügü ve temizlik ekipleri, tarafindan kismen temizlendi.

Söz konusu alanda belediye ekipleri tarafindan yeterli temizlik çalismasinin yapilmadigi belirten vatandaslar, yasanan manzaranin ilçeye yakismadigini söyledi.

Öte yandan, Çorum Valisi Mustafa Çiftçi’nin de yapilan haberlerin ardindan konuyla yakindan ilgilendigi, Osmancik Kaymakami Ayhan Akpay’dan bilgi alarak, bu tür olumsuz görüntülerin yasanmamasi için gerekli çalismalarin yapilmasini istedigi ögrenildi.
Kaynak: İHA