Havza'da Kadina Siddete Karsi Farkindalik Çalismasi

Havza Sosyal Hizmet Merkezi Müdürlügü, Havza Emniyet Müdürlügü Aile Içi ve Kadina Karsi Siddetle Mücadele Birimi Amirligi ile Havza Ilçe Jandarma Komutanligi tarafindan kadina karsi siddete yönelik farkindalik çalismasi yapildi.

Farkindalik çalismasi kapsaminda ilçe sebze pazari girisinde stant açilarak kadinlara yönelik bilgilendirmesi ile Siddet Önleme ve Izleme Merkezi (SÖNIM) ve Kadin Destek Uygulamasinin (KADES) tanitimi yapildi.

Sosyal Hizmet Merkezi görevlileri, polis ve jandarma tarafindan standi ziyaret eden kadinlara brosür dagitilarak, KADES'in cep telefonlarina kurulmasi, kayit olusturulmasi, kullanilmasi, ihbar asamasi ve müdahale süreci hakkinda bilgi aktarildi.

Havza Sosyal Hizmetler Merkezi Müdürü Necla Sezen Mutlu Güvendi, kadina karsi siddet sorununun cezai ve idari takiple tek tarafli çözülemeyecegini vurgulayarak, "Siddete karsi egitimi küçük yasta çocuklarimiza vermeliyiz ve bu bilinçle çocuklarimizi yetistirmeliyiz. Bizim inancimiz kadina saygiyi emreder. Öyle ki, 'Cennet annelerin ayaklarinin altindir' diyecek kadar deger verir. Geldigimiz noktada kadina karsi siddet haberi olmayan günümüz yok. Bizler bu isin pesini birakmiyoruz, birakmayacagiz. Kadina el kaldiran kim olursa olsun kiniyoruz ve bu sorunun bir an evvel nihayete ermesini diliyorum." dedi.

Kaynak: AA