Ercis'teki Oto Lastikçilerde 1 Aralik Yogunlugu

VAN – Türkiye’de 1 Aralik’ta baslayacak olan zorunlu kis lastigi uygulama öncesi Van’in Ercis ilçesindeki oto lastikçilerde yogunluk olustu.

Ercis'teki Oto Lastikçilerde 1 Aralik Yogunlugu
Sehirlerarasi yük ve yolcu tasiyan ticari araçlarda zorunlu olan kis lastigi uygulamasi 1 Aralik’ta basliyor. 1 Aralik öncesi sürücüler oto lastikçilere akin etti. Yasanan yogunlugu atlatmak için fazla mesai yapan lastikçiler, kis lastiginin kazalarin önlenmesinde ve yakit tüketiminin azaltilmasinda önemli rol oynadigini söyledi.



Kis lastiginin önemini vurgulayan lastik ustasi Alperen Gülüm, “1 Aralik’tan itibaren kis lastigi zorunlulugu geliyor. Bizde kis lastiklerinin degisimine baslamis buluyoruz. Araç sahipleri kar yagdiginda degistirmeyi düsünüyorlar, oysa hava sicakligi 7 derecenin altina düstügünde kar lastiklerini taktirmalari gerekir. Kar lastikleri kauçugu ve yapisi geregi farkli olup yola tutunmasi daha fazladir. Yaz lastikleri sogukta sertleserek kayar ve kazalara sebebiyet verir. Araç sahiplerine tavsiyemiz, yasak baslamadan ve kar yagmadan araçlarinin kis lastigini degistirsinler” dedi.

Kaynak: İHA