Aslanapa'daki Tarihi Cami Onarilarak Yeniden Hizmete Girdi

Kütahya'nin Aslanapa ilçesinde hasar görmesi nedeniyle 44 yil önce ibadete kapatilan tarihi cami, restore edilerek okuma salonu olarak hizmet vermeye basladi.

Yalnizsaray Mahallesi'ndeki 1840 yilinda insa edilen ve agir hasarlar nedeniyle 1976 yilinda ibadete kapatilan tarihi cami, Kütahya Vakiflar Bölge Müdürlügünce yaklasik iki yil süren çalismayla tamir edildi.

Aslanapa Kaymakami Özgür Pelvan, tarihi caminin açilis töreninde yaptigi konusmada, Osmanli döneminden kalma caminin yapilan restorasyon çalismalari sayesinde 44 yil sonra yeniden hizmet vermeye basladigini söyledi.

Atalardan kalan mirasa sahip çikildigini belirten Pelvan, "Atalarimizdan günümüze kadar ulasan mirasa sahip çikmak ve bunlari gelecek nesillere aktarmak bizim için çok önemli bir görev. Bu cami restore edilerek ata mirasina sahip çikilmis oldu. Köyde bir cami daha olmasi nedeniyle bu bina Ilçe Müftülügümüze bagli okuma salonu olarak degerlendirilecek. Ayni zamanda ihtiyaç oldugunda ibadethane olarak da kullanilabilecek." dedi.

Il Müftüsü Hüseyin Demirtas da tarihi caminin yeniden hizmet vermeye baslamasinin Osmanli döneminden kalma eserlere sahip çikma adina mutluluk verici bir durum oldugunu dile getirdi.

Konusmalarin ardindan tarihi cami okuma salonu olarak hizmete açildi.

Kaynak: AA