'Asi Olmadigim Için Pismanim, Adeta Ölümün Kiyisindan Döndüm'

Tunceli’de korona virüse (Covid-19) yakalanan ve 10 günün sonunda oksijen cihazi ile hastaneden taburcu olan Yoldas Yigit, "Asi olmadigim için pismanim. Adeta ölümün kiyisindan döndüm. Hastaneden çiktiktan sonra arkadaslarimi asi olmalari konusunda ikna ettim" dedi.

'Asi Olmadigim Için Pismanim, Adeta Ölümün Kiyisindan Döndüm'
Tunceli’de yasayan 42 yasindaki Yoldas Yigit, Covid-19’a yakalandi. Hastaligi son derece agir geçiren Yigit, 10 gün hastanede yattiktan sonra oksijen cihaziyla taburcu edildi. Yasadigi zor günleri anlatan Yigit, vatandaslara asi olmalari konusunda çagrida bulundu.

"KORONAVIRÜS BANA BIR SEY YAPMAZ DIYE DÜSÜNÜYORDUM"

Zamaninda kendisinin en büyük asi karsitlarindan birisi oldugunu aktaran Yoldas Yigit, “Korona virüs bana bir sey yapmaz diye düsünüyordum. Çünkü son derce saglikliydim. Daha sonra hastaliga yakalandim ve evde karantinada kaldim. Inadim yüzünden doktorlarin getirdigi ilaçlari da kullanmadim. Korona bana bir sey yapmaz diye düsündüm. Ilk üç gün iyiydim. Dördüncü gün sikintilar çekmeye basladim” dedi.



"ASI OLMADIGIM IÇIN PISMANIM"

Hastalik süresince asili insanlarin virüsü daha rahat atlattiklarina tanik oldugunu dile getiren Yigit, “Esim de hastaliga yakalandi. Ancak asili oldugu için hafif öksürükle atlatti. Asi olmadigim için pismanim. Adeta ölümün kiyisindan döndüm. Hastaneden çiktiktan sonra arkadaslarimi asi olmalari konusunda ikna ettim. Hemsehrilerime sunu öneriyorum lütfen asi olalim” diye konustu.

(Ercan Topaç / IHA)
Kaynak: İHA