Afyonkarahisar'da Lodos Agaçlari Yerinden Söktü, Tirlari Devirme Noktasina Getirdi

Afyonkarahisar’da hizi saatte zaman zaman 30 kilometrenin üstüne çikan lodos hayati olumsuz etkilerken, rüzgar agaçlari devirdi ve narenciye yüklü bir tir devrilme tehlikesinden dolayi güvenli bölgeye pak edildi.

Afyonkarahisar'da Lodos Agaçlari Yerinden Söktü, Tirlari Devirme Noktasina Getirdi
Kentte dün baslayan ve gece boyu devam eden lodos olumsuzluklari da beraberinde getirdi. Rüzgardan dolayi kent merkezinde ve karayollarinda bir çok agaç devrilirken, bazi araçlarin üzerine çatilardan tugla ve benzeri cisimler düstügü için maddi zarar meydana geldi. Meteorolojinin hafta sonu kent için yaptigi uyarilar dogru çikarken, kentte rüzgarin hizi zaman zaman 30 kilometrenin üstüne çikti.

Afyonkarahisar-Konya karayolunda Emre Soylu 80 EG 133 plakali narenciye yüklü tiri ile seyir halindeyken rüzgardan dolayi dorsenin yan yatmaya basladigini fark edince polisi arayarak yardim istedi. Olay yerine gelen polis ve Karayollari ekipleri tiri güvenli bir alana park ederek, bir baska araca yükün nakledilmesi için gerekli güvenlik önlemlerini aldi.

Öte yandan, Il Afet ev Acil Durumu Müdürlügü’ne bildirilen bir vakanin olmadigi ve ekiplerin herhangi bir olumsuzluga karsi alarm durumunda bekledigi ögrenildi. Ayrica kentte olumsuz hava kosullarinin gün boyu devam edecegi ögrenildi.
Kaynak: İHA